Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015


Κράτος οπερέτα! To Spiegel αποκαλύπτει ότι οι γερμανοί κατασκόπευαν την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο

Κράτος οπερέτα! To Spiegel αποκαλύπτει ότι οι γερμανοί κατασκόπευαν την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο


Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Γερμανία είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο παρακολουθήσεων, στην εμβέλεια του οποίου περιλαμβανόταν και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τα φαξ και τα τηλέφωνα της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο.
Το περιοδικό σημειώνει ότι μέρος αυτών των παρακολουθήσεων γίνονταν από την γερμανική μυστική υπηρεσία BND, κατ’ εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA. Όμως υπήρχαν και επιχειρήσεων παρακολουθήσεων που ήταν ανέξάρτητες από τον αμερικανικό παράγοντα.

Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία είχε πλήρη γνώση της καταστάσεως κατά τη διάρκεια της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Γνώριζε πότε η κυβέρνηση μπλόφαρε και πότε ο Τσίπρας βρισκόταν αποσβωλομένος από τις εξελίξεις. Γνώριζαν, δηλαδή, οι γερμανοί ότι το δημοψήφισμα ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, στο οποίο επιθυμητό, για την κυβέρνηση, αποτέλεσμα ήταν το «ΝΑΙ». Γνώριζαν τις προθέσεις της κυβερνήσεως να υπογράψει εν τέλει το οποιοδήποτε μνημόνιο θα έμπαινε στο τραπέζι.
Φυσικά, οι αποκαλύψεις του γερμανικού περιοδικού δεν πρόκειται να θέσουν εν αμφιβόλω τις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με την Καγκελαρία. Αναγνωρίζει, άλλωστε, ο Τσίπρας την Μέρκελ ως αφέντρα του και έτσι ακόμα και οι αθέμιτες παρακολουθήσεις γίνονται μέρος του παιχνιδιού.
Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, αποδεικνύει το έωλο του επιχειρήματος περί διαπραγμάτευσης, αφού καμία τέτοια διαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει όταν ο, θεωρητικά, αντίπαλος έχει πλήρη γνώση των απόρρητων εγγράφων της πρεσβείας και συνεπώς των προθέσεων της κυβέρνησης.
Αποδεικνύει επίσης την εμπλοκή των αμερικανών στην επίτευξη των γερμανικών συμφερόντων ενάντια στην Ελλάδα. Καταρρίπτει την αμερικανική "βοήθεια" και δείχνει πως η υπογραφή του τρίτου, αριστερού μνημονίου ήταν ένας αμερικανογερμανικός στόχος, με εργαλείο επιβολής του τον Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου