Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΝΕΑ...( Να και κάτι νέο που θα σας έχουμε τακτικά...

BΡΕ ΒΡΕ ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...Ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΡΕΛΛΑ;
ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ ...ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ...

Έκτοτε τους είχαμε χάσει... Σοβαροί κι οι δυό τους.. Το αποδεικνύει ο χρόνος. Μπράβο ρε παιδιά... Σας χαιρόμαστε...
Χαθήκαμε... Απλά σήμερα ανακαλύψαμε αυτό εδώ:

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, το Σωματείο ΕΛΙΖΑ – Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ενημέρωσε στις 19 Νοεμβρίου το κοινό για τα σημαντικά ευρήματα της τελευταίας πενταετίας για την κακοποίηση των παιδιών στην Ευρώπη και την Ελλάδα σε σχετική εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα συναυλιών του Φ. Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ». Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ, είναι η κα. Μαρίνα Καρέλλα, σύζυγος του Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ των καλεσμένων ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Βασίλισσα Άννα-Μαρία.
Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος
z3
Μαρίνα Καρέλλα (Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΙΖΑ), Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Πρίγκιπας Μιχαήλ


Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008. Είναι η μόνη εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό της να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί, είτε κινδυνεύουν να υποστούν, κακοποίηση ή παραμέληση δίνοντας έμφαση στην προσχολική ηλικία 0 έως 5 ετών. Το ΕΛΙΖΑ δεν λαμβάνει καμία ενίσχυση από κρατική πηγή. Στηρίζεται στη γενναιοδωρία της χρηματοδότησης από ιδιώτες, εταιρίες, οργανισμούς ή ιδρύματα καθώς και από τα έσοδα των εκδηλώσεων που οργανώνει.
z1a
Στην εκδήλωση συζητήθηκε η πολύπλευρη έννοια της κακοποίησης και των μορφών της, καθώς έγινε σαφής η ανάγκη ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας και των φορέων στα θέματα κακοποίησης των παιδιών. Σημαντική επιστημονική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός  ότι για όλες τις κατηγορίες των παιδιών, η κακοποίηση, αλλά και η έκθεση και μόνο στην ενδοοικογενειακή βία ή τη διαταραγμένη οικογενειακή ζωή, προκαλεί αλλοιώσεις στο DNA, ήδη από την παιδική ηλικία. Η βία επιδρά άμεσα στην υγεία των κυττάρων, βραχύνοντας τον κύκλο ζωής τους και αυξάνοντας τις πιθανότητες για πλειάδα προβλημάτων υγείας στη μετέπειτα ζωή τους όπως κατάθλιψη, χρήση ουσιών και κάπνισμα, παχυσαρκία, καρκίνο, διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, πρόωρο θάνατο.
Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρίγκιπας Μιχαήλ, Βασίλισσα Άννα-Μαρία και Βασιλιάς Κωνσταντίνος
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δρ. Αλεξάνδρας Σολδάτου, Παιδιάτρου, Επίκουρης Καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού, τα παιδιά κάτω των 3 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές κακώσεις, με το 70% των θανάτων λόγω κακοποίησης, ενώ η Δρ. Τίνια Απέργη, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια και Συντονίστρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας του DEREE – The American College of Greece ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά για την Ελλάδα, καθώς στην τελευταία διαβαλκανική έρευνα (2012) είχε τα πρωτεία στην ψυχολογική κακοποίηση. Σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση, τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στα 6 με 7 παιδιά θα βιώσει μία τέτοια εμπειρία κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ ευρωπαϊκή έρευνα του 2012 αύξησε αυτό το ποσοστό σε 1 στα 5 παιδιά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στο θέμα της κακοποίησης έγκεινται στο γεγονός ότι πολλοί τραυματισμοί δεν επισημαίνονται, δεν αναφέρονται πουθενά και δεν καταγράφονται. Για το λόγο αυτό, ο εκάστοτε γιατρός πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, είτε εξετάζει το παιδί για κάποιο τραυματισμό, είτε διαπιστώνει σημάδια τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης.
Η Πρόεδρος του ΕΛΙΖΑ, κα. Μαρίνα Καρέλλα, σε συνέχεια της παρουσίασης των σημαντικών δεδομένων από την επιστημονική ομάδα του ΕΛΙΖΑ, τόνισε ότι: «Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα της κοινωνίας μας και οφείλουμε όλοι, με κάθε δυνατό τρόπο, να τα προστατεύουμε και να τα στηρίζουμε όταν βρεθούν σε δύσκολες καταστάσεις. Η πρόληψη αποτελεί το άλφα και το ωμέγα στο θέμα της κακοποίησης και απαιτείται η εγρήγορση όχι μόνο σε επίεδο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και των αρμόδιων κρατικών φορέων…»
Αφροδίτη Στάθη, Σωκράτης Αλαφούζος, Βασίλισσα Άννα-Μαρία, Βασιλια΄ς Κωνσταντίνος, Μαρίνα Καρέλλα και Πρίγκιπας Μιχαήλ
Επιπρόσθετα, ο πρεσβευτής του «ΕΛΙΖΑ», σκηνοθέτης και ηθοποιός Σωκράτης Αλαφούζος, παρουσίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα της κακοποίησης των παιδιών, μέσα από την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας του μικρού μήκους «Between Black and White» (Ανάμεσα στο Μαύρο και το Άσπρο). Στην υπόθεση της ταινίας, ο ήρωας κάνει ένα ονειρικό εσωτερικό ταξίδι, για να συναντήσει το ξεχασμένο παιδί μέσα του. Επιλεκτικά, η μνήμη θα τον οδηγήσει να παρατηρήσει καθοριστικές στιγμές των παιδικών του χρόνων, ενώ το υποσυνείδητό του τον προστατεύει από τον σκληρό ρεαλισμό, δημιουργώντας πλούσιους σε χρώμα ονειρικούς χώρους. Ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης, εσωτερικής ένωσης και αποδοχής. Ένα ταξίδι επιστροφής στην ζωή.
ΠΗΓΗ:http://www.royalchronicles.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου