Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΟΤΑΞΕΙΔΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΚΙ Ο,ΤΙ ΒΡΕΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ!-ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ


Στο Ισραήλ ο Τσίπρας - Συναντήσεις με Νετανιάχου και Αμπάς 

Κρίσιμες συνομιλίες του Πρωθυπουργού Τετάρτη και Πέμπτη

Συνομιλίες υψηλού επιπέδου σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Ισραήλ.


Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός ΕπικρατείαςΝίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Θα προωθηθεί, επίσης, η σύγκληση τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο. Είναι αυτονόητο ότι οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

Την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Μαχμούτ Αμπάς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21-22 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου