Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ...ΜΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΡΝΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο Facebook πουλάνε πλαστά συριακά διαβατήρια - Mαζί με συμβουλές εξαπάτησης των αρχώνΜε την προσφυγική κρίση στην κορύφωσή της, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει...
καταστήσει σαφές ότι άσυλο θα χορηγείται μόνο σε όσους θεωρούνται πολιτικοί πρόσφυγες ή όσους διαφεύγουν από εμπόλεμες ζώνες.
Οι Σύροι για παράδειγμα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά και έχουν περισσότερες ελπίδες να εξασφαλίσουν άσυλο. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότεροι λαθρέμποροι προσφέρουν πλαστά συριακά διαβατήρια, τα οποία πωλούνται ακόμη και στα social media, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

 

Στόχος αυτών των απατεώνων κυρίως πρόσφυγες από τη Μέση ανατολή ή τη βόρεια Αφρική, οι οποίοι μιλούν αραβικά και είναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί πρόσφυγες, οι οποίοι όμως αναζητούν έγγραφα προκειμένου να ξεγελάσουν τις αρχές υποδυόμενοι τους Σύρους που θέλουν να διαφύγουν από τον πόλεμο.

Ενας από τους πιο εύκολους τρόπους για να πάρει κανείς στα χέρια του τέτοια πλαστά έγγραφα είναι μέσω σελίδας στο Facebook, που ονομάζεται «άσυλο στη Γερμανία». Το πιθανότερο είναι πως αυτή δημιουργήθηκε στην Τουρκία.
Εχει ήδη σχεδόν 11.000 like, από τον περασμένο Απρίλιο που δημιουργήθηκε και προσφέρει στους μετανάστες συμβουλές, από τους τηλεφωνικούς αριθμούς της ακτοφυλακής για την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Μάλτα έως και τον καλύτερο τρόπο για να βρει κανείς σύζυγο στη Σουηδία.
Ομως, μεταξύ άλλων προσφέρει και πλαστά συριακά έγγραφα. Η δημοσίευση φαίνεται να απευθύνεται σε Σύρους οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Τουρκία και δεν μπορούν να λάβουν τα έγγραφά τους από την πατρίδα τους, είτε σχετίζονται με τις σπουδές τους είτε πρόκειται για διαβατήριο. Βέβαια, μπορούν να τα αγοράσουν και οι μη Σύροι.
Σύμφωνα με τη λίστα, ένα πλαστό μεταπτυχιακό πωλείται 100 δολάρια, ενώ ένα νέο διαβατήριο διατίθεται για 1.500 δολάρια. «Παρακαλούμε, μην δείξετε αυτά τα έγγραφα σε οποιαδήποτε πρεσβεία της Συρίας», προειδοποιεί πάντως η ίδια δημοσίευση.

Ολα τα έγγραφα που προσφέρονται λέγεται ότι έχουν μία επίσημη σφραγίδα αυθεντικότητας από το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων της Συρίας. Σφραγίδα που επίσης μοιάζει πλαστή. Για αυτό και αυτοί που έκαναν την ανάρτηση επιμένουν ότι τα έγγραφα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο για να περάσει κάποιος στην Ευρώπη, όπου οι αρχές δεν θα εντοπίσουν τις διαφορές με τα αυθεντικά.
Παράλληλα, η σελίδα δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει κάποιος να συμπεριφερθεί στη συνέντευξη που είναι μέρος της αίτησης χορήγησης ασύλου. Μεταξύ άλλων, οι διαχειριστές της σελίδες, συνιστούν να είναι ο συνεντευξιαζόμενος σίγουρος αλλά όχι υπερόπτης, υπομονετικός και όχι νευρικός, να σιγουρευτεί ότι θα πει την ίδια ιστορία μες τους συγγενείς του, να δίνει απαντήσεις χωρίς πολλές λεπτομέρειες και πάντα να χαμογελά.

Μάλιστα, έχει δημοσιευθεί ακόμη και χάρτης με τις γερμανικές πόλεις όπου μπορεί να χορηγηθεί πιο εύκολα άσυλο.

ΠΗΓΗ : ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο Facebook πουλάνε πλαστά συριακά διαβατήρια - Mαζί με συμβουλές εξαπάτησης των αρχών | ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE http://periergaa.blogspot.com/2015/11/facebook-m.html#ixzz3sUhTZaeA
Follow us: PERIERGAA on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου