Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Δ. Μάρδα με νέο Ιταλό Πρέσβυ στην Ελλάδα κ. L. Marras (ΥΠΕΞ, 17.11.15) 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας, συναντήθηκε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον νέο Πρέσβυ της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Luigi Marras.
Κατά την συνομιλία επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και συμφωνήθηκε όπως, πέραν των ήδη υφισταμένων τομέων οικονομικής συνεργασίας, αναζητηθούν και άλλες αμοιβαίως επωφελείς συνέργειες και αναληφθούν κοινές εν προκειμένω πρωτοβουλίες.


OPTOCENTER

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Δ. Μάρδα με την Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού Ε. Κουντουρά για την 9η ΜΔΕ Ελλάδος-Ρωσίας (ΥΠΕΞ, 17.11.15)
Σε συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα Τουρισμού κα. Ε. Κουντουρά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας, συζητήθηκαν όλα τα θέματα τουρισμού, που θα τεθούν μεταξύ άλλων, στην 9η Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Ελλάδας-Ρωσίας.
Η ΜΔΕ Ελλάδος-Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι, στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2015 και θα καλύπτει όλα τα θέματα διμερών οικονομικών σχέσεων.
Επίσης, με αφορμή το νέο προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού και με γνώμονα το γεγονός ότι ο τουρισμός αποτελεί κύριο πόλο της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προσέλκυσης τουριστών και προβολής της χώρας στο εξωτερικό, οι οποίες θα συζητηθούν εκτενέστερα σε επόμενη συνάντηση όπου και θα καθοριστούν τα βήματα υλοποίησης των προτάσεων αυτών.



Πραγματοποιηθείσα συνάντηση ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χ. Στυλιανίδη (Βρυξέλλες, 16.11.2015)
Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015
Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στις Βρυξέλλες, η συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Ξυδάκη, και του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη.Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα ευρωπαϊκής...

Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015 
Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Κυριακή Τεκτονίδου, θα συμμετάσχει αύριο, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση με θέμα «Doing More with Less – Αρχές Λιτής Διαχείρισης για τις Επιχειρήσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης». Την εν λόγω εκδήλωση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΔΏ >http://www.mfa.gr/.. Ή ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΚΛΙΚ ΣΤΩ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ κ. ΚΟΤΖΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΊΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου