Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

επειδη δεν εχουμε ...φραγκα δεν ξέρουμε τον Υψηλότατο Φαγκίσκο.. όμως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών τον ξέρει:
article_23881_114498
Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΔΟΥΚΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΜΟ 

Σε πανηγυρική εκδήλωση στις 23 Νοεμβρίου 2015 στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε την ΑΒΥ τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το Μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη.


Herzog-Erzbischof-1Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.
Προ διετίας, όταν ο Δούκας της Βαυαρίας γιόρτασε τα 80 γενέθλιά του, παρακάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων να καταθέσουν χρήματα για τη σίτιση άπορων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Οι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διατέθηκε για το πρόγραμμα «τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα» της «Αποστολής»».
Στην τελετή παρασημοφόρησης παρέστησαν οι μητροπολίτες Γερμανίας Αυγουστίνος, Ιωαννίνων Μάξιμος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών, ο γενικός διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καθώς επίσης κι άλλα μέλη της συνοδείας του Αρχιεπισκόπου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, ύστερα από πρόσκληση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.
Την ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η γενική πρόξενος στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου. Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των Εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραϊκού Συμβουλίου Μονάχου, πρόξενοι άλλων χωρών κι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας στο Μόναχο.
Η ευεργετική προσφορά του Δούκα της Βαυαρίας υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Ελλάδος και Βαυαρίας, που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα και μεταλαμπαδεύουν έμπρακτα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των δύο λαών και πολιτισμών.
Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και οι Έλληνες ορθόδοξοι της Βαυαρίας εκφράζουν τις θερμές του ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για τη βαρυσήμαντη και πολλαπλώς επωφελή επίσκεψή του στο Μόναχο.
Μία ημέρα νωρίτερα, από το βήμα του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας δήλωσε ότι «θέλουμε την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης – μία Ευρώπη αρχών, αξιών και αλληλεγγύης και όχι μία ένωση οικονομικών συμφερόντων όπως έχει καταλήξει να είναι σήμερα».
Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Γερμανία, επισκέφθηκε το Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Δελτίο τύπου της Ι.Μ. Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου