Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΡΕ... ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ στο υπουργείο Εξωτερικών ... νέα διεύθυνση «Θρησκευμάτων και Πολιτικής Διπλωματίας»ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΤΟΥΣ! 

Στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ παραίτησαν τον διευθύνοντα σύμβουλο για να προσλάβουν και σύμβουλο και πρόεδρο - Στην ΕΑΒ δημιουργήθηκε θέση αντιπροέδρου, για να βολέψουν πολιτευτή των ΑΝΕΛ - Στο ΥΠΕΞ «σκαρφίστηκαν» μέχρι και νέα διεύθυνση, προκειμένου να την αναλάβει μετακλητός υπάλληλος τους

Στη φωτογραφία, στο βάθος, εικονίζεται ο πρόεδρος της ΕΑΒ, Χαράλαμπος Παπασπύρος
Δεν έχει τέλος η επιχείρηση βολέματος των «δικών τους παιδιών», που ξεκίνησε  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με σκοπό να την βγάλει από τον βρόγχο των μνημονίων. 


Κάθε βδομάδα σχεδόν προκύπτουν και νέα ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι η υπόθεση του ράπερ γραμματέα της Νεολαίας Σύριζα, που κατάφερε να διορίσει συγγενείς και φίλους, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου», μία μόνο από τις δεκάδες που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν προσληφθεί συνολικά 1.888 μετακλητοί υπάλληλοί, ενώ μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση Σύριζα και ΑΝΕΛ έχει καταφέρει να διορίσει 1.901.

Για να διορίσουν λοιπόν τους δικούς τους ανθρώπους, επιβαρύνοντας φυσικά τον κρατικό προϋπολογισμό, φτάνουν τώρα στο σημείο να εφευρίσκουν πρωτότυπες λύσεις -για παράδειγμα, να συστήνουν ολόκληρες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες στα υπουργεία, για να πετύχουν τους σκοπούς τους.  
 
Στο υπουργείο Εξωτερικών δημιουργήθηκε νέα διεύθυνση «Θρησκευμάτων και Πολιτικής Διπλωματίας», συγχωνεύοντας την Ε1 Διεύθυνση Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων και την Ε2 Διεύθυνση Θρησκευμάτων και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ. 

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι, για λόγους οικονομίας, στο «τιμόνι» της νέας αυτής διεύθυνσης θα καθόταν κάποιος από τους δεκάδες έμπειρους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ ή έστω ένας από τους δύο διευθυντές των δύο παραπάνω συγχωνευμένων υπηρεσιών. Τελικά, δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο, αφού... εφευρέθηκε μια καινούργια θέση γραμματέα, για να προσληφθεί ένας ακόμα μετακλητός υπάλληλος.
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση νέας διοίκησης, με διαρχία, στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Ο ικανός κ. Ηρακλής Δρούλιας, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) από το 2010, παύθηκε από τα καθήκοντά του, όμως, αντί για έναν αντικαταστάτη, βρέθηκαν... δύο: και πρόεδρος -η τοπογράφος μηχανικός Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές- αλλά και διευθύνων σύμβουλος, ο «πασοκογενής» τοπογράφος μηχανικός κ. Νίκος Παπαδάκης.
 
Οι μηνιαίες αποδοχές του κ. Δρούλια, που κατείχε επί σειρά ετών την ενοποιημένη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ έφταναν τις 3.500 ευρώ (μεικτά), ήτοι 2.050 καθαρά, έχοντας υποστεί σοβαρές μειώσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αιτιολογία την εξοικονόμηση πόρων.
 
Τώρα βέβαια αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει και το μισθό του προέδρου του εν λόγω οργανισμού, ενώ συζητείται και η αύξηση στο μισθό του διευθύνοντα συμβούλου! Αν αυτά δεν είναι μαθήματα οικονομίας, τότε ποια είναι…

Το αστείο στην υπόθεση είναι ότι, ενώ ο κ. Δρούλιας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, συμφώνησε να ετοιμάσει άμεσα την παραίτησή του, «γιατί δεν είναι καλό να φανεί ότι τον διώχνουν», όπως του εξήγησε ο υπουργός. 

Όμως, όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων ο αποπεμφθείς διευθύνων σύμβουλος, η απόφαση για την αποπομπή του είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από την προηγούμενη κιόλας και μάλιστα με ημερομηνία πέντε μέρες πριν.   
 
«Κερασάκι στην τούρτα» η δημιουργία θέσης αντιπροέδρου στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, ενώ όλοι γνωρίζουν πως ακόμα και η θέση του προέδρου στην ΕΑΒ είναι διακοσμητικού χαρακτήρα, αφού όλες οι αρμοδιότητες πέφτουν πάνω στον διευθύνοντα σύμβουλο. 

Για την ιστορία, αντιπρόεδρος σε έναν οργανισμό που, για πολλούς, βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ορίζεται -με απόφαση Πάνου Καμμένου- ο Χαράλαμπος Παπασπύρος, υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Λάρισα.
 
Να περάσει ο επόμενος, παρακαλώ...(ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου