Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΛΑΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ!

Έστειλε στη δανή υπουργό τη βέρα της γιαγιάς του

Το γύρο του κόσμου κάνει μια συμβολική κίνηση του δανού συγγραφέα Christian Mørk, να στείλει επιστολή στην υπουργό Μετανάστευσης Inger Støjberg που περιείχε τη βέρα της γιαγιάς του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Δανίας να κατάσχει χρήματα και τιμαλφή προσφύγων, σε αντάλλαγμα για την περίθαλψή τους.


“Ο προπαππούς μου ήρθε από τη Ρωσία στη Δανία τη δεκαετία του 1860. Από όσο γνωρίζω, οι Δανοί τότε δεν ζήτησαν από τη γιαγιά μου να τους παραδώσει την περιουσία της, όταν πέρασε τα σύνορα. Με τη σκέψη σε όλους αυτούς που θα υποστούν αυτή την ταπεινωτική εμπειρία όμως σας στέλνω τη βέρα της” ανέφερε στην επιστολή.

Ο συγγραφέας ανέβασε στο Facebookφωτογραφία με την επιστολή και τη βέρα, τροφοδοτώντας την έντονη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα.

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες.

“Τί ανόητη επιστολή. Όταν ήρθαν εδώ οι άνθρωποι το 1860 δεν τους έδωσαν μία σακούλα χρήματα, δωρεάν εκπαίδευση και πρόνοια. Έπρεπε να βρουν μια δουλειά για να συντηρηθούν, δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις” έγραψε η Kirsten Marie Waade.

“Είναι ντροπή που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες υποχρεώνονται να παραδίδουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα χρήματά τους και τα τιμαλφή. Θυμίζει την καταλήστευση των Εβραίων από τους Ναζί, εκεί οδεύει άραγε η Δανία;”, ανέφερε ο Lis Greve.

Ως απάντηση η υπουργός έγραψε στο Facebook:

"Γνωρίζω ότι ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης διαμαρτύρονται διότι η Δανία στο μέλλον θα κατάσχουν τιμαλφή από τους πρόσφυγες προκειμένου να πληρώσουν για την διαμονή τους στα κέντρα ασύλου. Η κριτική είναι αδικαιολόγητη αφού ο νόμος ήδη προβλέπει οι Δανοί πολίτες να πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία πάνω από 1.340 ευρώ πριν τους εγκριθεί η χορήγηση επιδομάτων. Είναι αρχή στην Δανία αυτοί που μπορούν να ζήσουν με δικά τους μέσα, να το κάνουν. Αυτό ισχύει για όσους ήδη μένουν εδώ και αυτό θα ισχύσει για όσους μόλις έφθασαν".

Με πληροφορίες από DW και Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου