Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ...

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ, ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!

Κανονικά θα διεξαχθεί η δίκη της πριγκίπισσας Χριστίνας στην Ισπανία

Η δίκη της πριγκίπισσας της Ισπανίας Χριστίνας, που κατηγορείται για φορολογική απάτη, θα πρέπει να προχωρήσει, αποφάσισε ένα δικαστήριο, απορρίπτοντας την έφεση που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι της σε μία υπόθεση που έχει βλάψει σοβαρά την εικόνα της βασιλικής οικογένειας.


Η 50χρονη αδελφή του βασιλιά Φιλίππου ΣΤ΄, και κόρη της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, είναι μία από τους 18 κατηγορούμενους στη δίκη έπειτα από εξαετή έρευνα στο Ίδρυμα Noos, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο διαχειρίζεται ο σύζυγός της Ινιάκι Ουρνταγκαρίν.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν πως το Noos χρησιμοποιήθηκε για την υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από δημόσια ταμεία και πως ο Ουρνταγκαρίν, ο οποίος δικάζεται επίσης, εκμεταλλεύθηκε τις διασυνδέσεις του με τη βασιλική οικογένεια προκειμένου να κερδίσει δημόσιες συμβάσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Σε βάρος της Χριστίνας έχουν απαγγελθεί δύο κατηγορίες για συνέργεια σε φορολογική απάτη και, αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών - τέσσερα χρόνια για κάθε κατηγορία.

Οι δικηγόροι της ζήτησαν από τους δικαστές να αποσύρουν τις ποινικές κατηγορίες εναντίον της και ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες.

Όμως το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, όπου διεξάγεται η δίκη, ανέφερε σε ανακοίνωση του πως διατηρεί τις κατηγορίες οι οποίες στοιχειοθετήθηκαν από την οργάνωση "Καθαρά Χέρια" κατά της διαφθοράς, που χρησιμοποίησε ένα ισπανικό νομικό εργαλείο γνωστό ως "κατηγορητήριο του λαού".

Η Χριστίνα ντε Μπουρμπόν έγινε το πρώτο μέλος της ισπανικής βασιλικής οικογένειας που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο στις αρχές Ιανουαρίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής ακροαματικής διαδικασίας.

"Στη δίκη θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την αθωότητα της πριγκίπισσας με βεβαιότητα και εμπιστοσύνη", δήλωσε ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα, στους δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, προσθέτοντας πως η υπεράσπιση θα ασκήσει και άλλες εφέσεις όποτε αυτό είναι δυνατό.

Η υπόθεση προστίθεται στη δημόσια οργή που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία για σκάνδαλα διαφθοράς υψηλού επιπέδου σε επιχειρηματικούς και πολιτικούς κύκλους, σε μια εποχή που πολλοί Ισπανοί βρίσκονται ακόμη αντιμέτωποι με την ανεργία ως αποτέλεσμα της σοβαρής οικονομικής ύφεσης.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να επανεμφανιστούν στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου