Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΖΑΣ ΓΙΑ ΥΟΥΡΙΣΤΕΣ ΧΩΡΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΜΑΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ!


Συναντήσεις ΑΝΥΠΕΞ Ν. Ξυδάκη με Αν. Υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά και φορείς του τουριστικού τομέα (ΥΠΕΞ, 25.01.2015)
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, συναντήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visa).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού για τον έγκαιρο σχεδιασμό και την υλοποίηση, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, των απαραίτητων ενεργειών σε σχέση με το νέο και ιδιαίτερα απαιτητικό σύστημα έκδοσης θεωρήσεων με βιομετρικά στοιχεία (σύστημα VIS).
Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε το σύστημα να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες τρίτων χωρών (εκτός ΕΕ) που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα την προσεχή τουριστική περίοδο, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην εκτιμώμενη αύξηση των αφίξεων από τη Ρωσία.
Στη συνέχεια, ο κ. Ξυδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς του τουριστικού τομέα. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο κ. Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος του HATTA (Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων), ο κ. Γ. Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο κ. Γ. Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Γ. Αμβράζης, Διευθυντής του ΣΕΤΕ, ο κ. Γ. Παλιούρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΗΑΤΤΑ και ο κ. Γ. Ζαχαράτος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την προεργασία που έχει γίνει στο ζήτημα της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου συστήματος, εν όψει της τουριστικής περιόδου. Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την έγκαιρη κινητοποίηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου