Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ο εκπρόσωπος του  ΥΠΕΞ Κ. Κούτρας αποστομώνει την αφελή (;) Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας για τα χαζά της περί φύλαξης των συνόρων μας!

Απάντηση εκπροσώπου Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με δηλώσεις της Υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, βάσει των οποίων τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να μετακινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία:
«Θα συνιστούσαμε στην Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό. Θα πρέπει η Αυστριακή Υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όραμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Βιέννη. Θα μπορούσε έτσι να συμβάλλει ώστε να δοθεί συνέχεια στην πολιτική και δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης στη λογική της οποίας δεν χωρούν ούτε καραντίνες ούτε αποκλεισμοί. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου