Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ!


Ανάρτηση καταλόγου με 

καταστήματα Delicatessen από 70 

χώρες στην πύλη Οικονομικής 

Διπλωματίας AGORA


Ακολουθώντας το πνεύμα των προγραμματικών δηλώσεων του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα, αναρτήθηκαν, σήμερα, στην πύλη Οικονομικής Διπλωματίας AGORA του Υπουργείου Εξωτερικών, κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 συνολικά χώρες.


Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από τις ελληνικές Αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Πρεσβείες και Προξενεία). Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων τροφίμων και ποτών σχετικά με σημεία πώλησης σε χώρες του εξωτερικού, στα οποία μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Mε γνώμονα την άριστη ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών και την αυξανόμενη ζήτηση για αυτά σε χώρες του εξωτερικού, τα καταστήματα εκλεκτών τροφίμων αναδεικνύονται σε ιδανικό δίαυλο προώθησης προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ως τέτοια κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά εκείνων που ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Απώτερος στόχος μας είναι τα ελληνικά προϊόντα υψηλής γευστικής και διατροφικής αξίας (βιολογικής παραγωγής, προϊόντα ΠΟΠ & ΠΓΕ) να γίνουν ευρέως γνωστά και αποδεκτά παγκοσμίως.

Το Υπουργείο Εξωτερικών με το εκτεταμένο δίκτυο Αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Αρχές μας στις χώρες του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου