Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κοιτάξτε το τζόβενο Γυφτοσκοπιανό Υπουργό ...δα εξωτερικών ...στυλ ..Βαρδαρίου!

  • Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ N. Poposki (Αττάλεια, )


  • Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα, συνάντηση, στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Poposki.
    Ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Ελληνική Κυβέρνησης για τις οικογένειες των θυμάτων της τελευταίας κρίσης στη γειτονική χώρα, καθώς και την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δηλώνοντας ότι τώρα πρέπει να πρυτανεύσει η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος.
    Οι κ.κ. Κοτζιάς και Poposki συζήτησαν, στη συνέχεια, για θέματα που αφορούν την διμερή συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος.
    Ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό τη διεύθυνση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Matthew Nimetz, για το θέμα του ονόματος και επανέλαβε τις πάγιες ελληνικές θέσεις αναφορικά με την ευρωπαϊκή και την ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ.
    Τέλος, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για την προοπτική υιοθέτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τις δύο πλευρές, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ DIPLOMATIC OBSERVER: Εδώ, επί των δηλώσεων  του κ. Κοτζιά για στήριξη του ονόματος της Μακεδονίας κ.λ.π....σηκώνει πολλή συζήτηση... όταν είναι γνωστό ότι οι Κωλοαμερικάνοι ...έχουν πάρει τις αποφάσεις τους προ υπουργοποίησής του.. Τέλος πάντων... νέος στο πόστο είναι... αλλά το πως σε τόσο σύντομο διάστημα έμαθε το παραμύθι... να λέει αυτά που λέει είναι άξιον μεγάλης  απορίας! 
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου