Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ...ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2015-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ

Σε ποιον σηκώνεις το δάχτυλο Mr Nick?
ΤΑΔΕ ΕΦΗ...Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ 

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
«Σήμερα κάναμε την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της κυβερνήσεως-σωτηρίας. Όπως ξέρετε, ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής διαμορφώθηκε στη δεκαετία του ’90 και ήταν μία από τις προτάσεις μου, τότε ως υπάλληλος του Υπουργείου, και άρα είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να κάνω μια δημιουργική συζήτηση με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων και τους εμπειρογνώμονες που διαθέτει το Υπουργείο, καθώς και τη διοικητική ηγεσία.

Η κουβέντα μας έγινε γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Νομίζω ότι όλοι αποκομίζουμε κέρδη όταν ακούμε τις διαφορετικές προτάσεις και τις δημιουργικές κριτικές. Από αυτή την άποψη, πάω στην Τουρκία την άλλη εβδομάδα, εξοπλισμένος με τις σκέψεις και των άλλων κομμάτων».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, επειδή ακούσαμε προ ολίγου τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κουμουτσάκο, να συνδέει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με την ισχυρή ή όχι οικονομία κάθε χώρας. Είστε αισιόδοξος;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Έχει μια αλληλοεξάρτηση πάντα η εξωτερική πολιτική με τα οικονομικά αλλά, όπως εξήγησα και στη διάρκεια της συνεδρίασης, η εξωτερική πολιτική μπορεί να βοηθάει στην ενίσχυση της οικονομίας. Δεν είναι πάντα αντίστροφη η σχέση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε αισιόδοξος ότι θα έχουμε συμφωνία μέχρι το Eurogroup;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Ναι, είμαι αισιόδοξος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς αποφασίσατε να καλέσετε τη Χρυσή Αυγή;
Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή. Αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το Ε.Σ.Ε.Π., οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή. Ευχαριστώ πολύ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς δήλωσε για την συμμετοχή στο Εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής:
"Η άμεση ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και η αναζήτηση νέων στρατηγικών παραμένουν αταλάντευτα βασικές θέσεις της Χρυσής Αυγής. Δυστυχώς, τίποτα δεν άλλαξε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Η γερμανική Ευρώπη και η νεοταξίτικη Αμερική απαξιώνουν τον περήφανο λαό μας". . ΔΕΊΤΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΌ ΒΊΝΤΕΟ >https://www.youtube.com/watch?v=s9BWM8DxwK4


KOTZIΑΣ ΜΕ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ...
Συναντήσεις Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Πρέσβη Αυστραλίας J.J. Griffin (05.05, 13:00) και με Πρέσβη Βουλγαρίας E. Kraleva (05.05, 15:00)
Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα δεχθεί, αύριο, Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Πρέσβη της Αυστραλίας, κ. John Jerome Griffin και στις 15:00, την Πρέσβη της Βουλγαρίας, κυρία Emilia Kraleva.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου