Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δελτία Τύπου 11/05/2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

1-Ενημέρωση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών.
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει στις 15 Μαΐου 2015 (σφραγίδα ταχυδρομείου).
Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2015‐2016 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr.

2- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2οι  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 7 Μαΐου οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας. Την παγκόσμια πρωτότυπη διοργάνωση Αθλητικής και Πολιτιστικής Παιδείας που
συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, (International School Sport Federation – ISF) και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων παρακολούθησαν 72 μαθητές και μαθήτριες από 9 χώρες, μαζί με τους 25 εκπαιδευτικούς – συνοδούς τους. Είναι η μοναδική διοργάνωση του παγκόσμιου σχολικού αθλητισμού που διεξάγεται στην ίδια χώρα κάθε χρόνο, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από όλο τον κόσμο και έχει στόχο την ανάδειξη των Αρχών και Αξιών του Αθλητισμού μέσα από τη συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένα Αθλητικά – Εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάδειξη της ενταξιακής δυναμικής του αθλητισμού, καθώς είναι η μοναδική παγκόσμια διοργάνωση που συμμετέχουν ισότιμα μαθητές και μαθήτριες με αναπηρίες.
Στους φετινούς Αγώνες συμμετείχαν 10 αποστολές από 9 χώρες (Αγγλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ελλάδα και Special Olympics Hellas).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου