Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016



ΔΡΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις Σλοβάκου Πρωθυπουργού κου Robert Fico
Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα.
Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Υπογραφή πρωτοκόλλου της 5ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδος-Αρμενίας από τον ΥΦΥΠΕΞ, Δ. Μάρδα και τον Αρμένιο ομόλογό του, G. Nazarian


Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας και ο Αρμένιος ομόλογός του κ. Garen Nazarian, θα υπογράψουν το πρωτόκολλο της 5ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος-Αρμενίας.
Στη συνέχεια θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής. Η υπογραφή του πρωτοκόλλου και η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΝJV Athens Plaza, Αίθουσα «Pacific» Πλατεία Συντάγματος 12:30μμ.


Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη στο Λονδίνο
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, στις 3 και 4 Μαρτίου 2016.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα χαιρετίσει, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, την εναρκτήρια εκδήλωση για την ίδρυση του Συνδέσμου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Μεγάλης Βρετανίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Αμανατίδης, θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο και θα ξεναγηθεί στους χώρους του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Λονδίνου.
Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εξωτερικών με τις διοικήσεις των ελληνικών συλλόγων Μεγάλης Βρετανίας και άλλους ομογενειακούς φορείς, στο Hellenic Centre.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου