Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τι λέει η κυβέρνηση, τι ζητά η Αντιπολίτευση

Πολιτική κόντρα στην Ελλάδα για την παρουσία 

Τούρκων παρατηρητών στα νησιά 


 Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της παρουσίας Τούρκων παρατηρητών στα νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αρμόδιος υπουργός Γ.Μουζάλας εξήγησε με υπό ποιες προϋποθέσεις θα είναι θετική η παρουσία τους.
 
«Μακάρι να έρθουν» τόνισε ο υπουργός, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».
 
Αντίστοιχα, συνέχισε ο κ. Μουζάλας, θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια: «Όλα θα είναι ισόποσα, είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο.
 
» Όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους» κατέληξε.
 
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, ο κ. Μουζάλας είπε ότι είναι δύσκολο να αδειάσει, καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό.
 
«Το χάος στην Ειδομένη είναι ευθύνη της Ιστορίας, όχι της κυβέρνησης» όπως τόνισε. 
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Π.Κουρουμπλής, τόνισε στο Mega ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη συνεννόηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πάνω στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού, εκφράζοντας παράλληλα σοβαρές επιφυλάξεις για την ικανότητα της δύναμης του ΝΑΤΟ να είναι αποτρεπτική.
 
Σε πρωινή εκπομπή του Mega υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση για το προσφυγικό μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Πάλλη, με τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι η Τουρκία θα στήσει άγαλμα στον κ. Τσίπρα.
 
«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον βίο αβίωτο σε ανθρώπους, να είμαστε ξεκάθαροι» είπε ο κ. Πάλλης.
 
«Ενώ στην Ειδομένη τούς κάνετε τον βίο καλό, είστε πολύ ανθρωπιστές στη Ειδομένη, τους αφήνετε μέσα στις λάσπες, ενώ εμείς ήμασταν κακοί», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.
 
«Μόνο φυλακές φτιάχνατε τόσα χρόνια για τους πρόσφυγες, εγκληματούσατε τόσα χρόνια», ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Αν η ΝΔ χρειάζεται διευκρινίσεις επί του σχεδίου διαχείρισης του προσφυγικού, δεν έχει παρά να τις ζητήσει από τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να επιδίδεται σε καθημερινές, πλέον, τηλεοπτικές επιδείξεις μικροπολιτικής και καιροσκοπισμού».
 
Επιφυλάξεις για τους Τούρκους τοποτηρητές στα ελληνικά νησιά εξέφρασε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ.Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ: «Περιμένω να δω γραμμένη τη συμφωνία. Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Τόσκας. Μου ηχεί αρνητικά». 
 
Μικτή επιτροπή Ευρωπαίων και όχι Τούρκων παρατηρητών θα έπρεπε να βρίσκεται στα νησιά και να επιτηρεί την διαδικασία επανεισδοχής, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
 
Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου