Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ... σέβεται τις παραδόσεις του λαού αυτού !!! Και φαίνεται πως δεν έχει ιδεοληπτικές αγκυλώσεις!

χρονια πολλα
Φωτογραφία του Κώστας Μπάρκουλις.


Πρώτη Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ), στο Υπουργείο Εξωτερικών 

Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Ειδική Επιτροπή Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΑΜΣΟΕ), παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη, η οποία συστάθηκε με απόφαση του.
Της Επιτροπής προήδρευσε ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ. Ευστάθιος Χ. Λιανός Λιάντης και παρέστησαν ως μέλη της: ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Γραμματέας της Συνοδικής Υπηρεσίας Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας, π. Αλέξιος Μπουρλής, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και

πάσης Ελλάδος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής ΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Φώτης Κουτσιανάς, ο γενικός επιθεωρητής Ν. Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η προϊσταμένη του Τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού και Διεύθυνσης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Ευγενία Κωστοπούλου-Σπυροπούλου, ο Διευθυντής του ΓΕΕΘΑ/ΔΙΔΗΣ, Ταξίαρχος Άγγελος Χουδελούδης, ο ΓΓ Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιώργος Δέδες, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργος Φλωρεντής, η μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο της Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Χρίστα Νικολάου και η επιστημονική συνεργάτιδα της περιφερειάρχου Αττικής, Ελένη-Φανή Τσερεζόλε.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις εγκαταστάσεις της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων, ενώ την Κυριακή της Πεντηκοστής, που φέτος θα εορτασθεί στις 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Μετά το πέρας της πρώτης συνεδρίασης ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε:
«Ο χώρος της Ορθοδοξίας διαθέτει την ιστορική δυνατότητα να ενσωματώνει μέσα στη λειτουργία του τις προκλήσεις της κάθε εποχής. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος θα αποτελέσει την απόδειξη της ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της ζωντανής παρουσίας της στον σύγχρονο κόσμο.
Το μήνυμα, το οποίο θα σταλεί από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, θα ακουστεί με ενδιαφέρον από όλη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός με παγκόσμια ακτινοβολία. Η ελληνική πολιτεία θέλοντας να συμβάλει στην επιτυχή έκβαση της Συνόδου, χωρίς να παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο εκκλησιαστικό ζήτημα, φροντίζει για τα θέματα που θα τεθούν από τους υπεύθυνους της διοργάνωσης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Θεωρήσαμε ότι χρειάζεται ένας συντονισμός, καθώς θα υπάρξουν ζητήματα ασφαλείας, μετακινήσεων, υποδομών, μικρά και μεγάλα. Για αυτό και λάβαμε την απόφαση να συγκροτηθεί αυτή η επιτροπή. Η παρουσία μου έχει συμβολικό χαρακτήρα αυτή τη στιγμή, με την έννοια ότι δίνουμε ως Υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Κοτζιάς, την απαραίτητη βαρύτητα και σημασία στη διοργάνωση της Συνόδου.
Από τη δική μας πλευρά, ως πολιτική ηγεσία, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ότι θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να επιλύσουμε τα όποια ζητήματα θα ανακύψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου