Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Β.Λεβέντης ΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΡ

Για το παρασκήνιο στη Σύνοδο των αρχηγών, το κοινό ανακοινωθέν, την οικουμενική κυβέρνηση και το προσφυγικό 
μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα πέσει διότι εκφράζει το 21% του ελληνικού λαού. «Βλέπω να πέφτει. Η Ελλάδα θα πάει σε 5 μνημόνια και μετά θα πάει για Grexit γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα θα χάνει χρόνο. Θα γίνει ένα τέταρτο μνημόνιο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, μετά ένα πέμπτο μνημόνιο και μετά θα φύγουμε από το ευρώ αν μείνει αυτή η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι χρέωσε άλλα 14 δισ. ευρώ στη χώρα «λόγω της επιπολαιότητας του». «Ο κ. Τσίπρας έφαγε πέντε χρόνια μιλώντας για ένα όνειρο όπως το εννοούσε αυτός. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν άπιαστο. Ούτε ένα συγνώμη δεν ζήτησε και στον έκτο χρόνο έκανε το λιοντάρι ότι διαπραγματεύεται και μετά πήγε 12 Ιουλίου 2015 και ξεβρακώθηκε και υπέγραψε», σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης και συνέχισε: «Ξέρετε γιατί υπέγραψε τον Ιούλιο; Για να μην πάει φυλακή. Γιατί είχα πει ότι όποιος βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης θα πάει φυλακή».

«Όσες χώρες κάνουν τσαμπουκά με τα μνημόνια δεν βγαίνουν ποτέ» σημείωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε ότι δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών διότι δεν υπήρξε συμφωνία να συζητηθούν την ίδια ημέρα ή σε νέα σύσκεψη τα θέματα της οικονομίας, όπως το ασφαλιστικό και οι μεταρρυθμίσεις.

«Ζήτησα τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης και είπα αν τα υπόλοιπα θέματα θα τα συζητήσουμε σε άλλη Σύνοδο αρχηγών ή στο τέλος επί ένα δίωρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το αίτημα μου σε ψηφοφορία μεταξύ των αρχηγών. Και εκεί είδα μία συμμαχία. Ούτε το ΚΚΕ ούτε η Γεννηματά ήθελαν να συζητήσουμε» είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Θεωρούσα τον εαυτό μου ότι γελοιοποιούμαι όταν υπογράφω για ένα θέμα και υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι. Σε κάθε τέτοια σύσκεψη μπορεί να επεκταθεί η ατζέντα. Όλοι είπαν όχι. Δεν βρήκα καμία κατανόηση από τα άλλα κόμματα για να συζητήσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Όταν η Γεννηματά είδε ότι δεν θα υπογράψω καθόλου το ανακοινωθέν άρχισε να γράφει στο κινητό της. Και πήρε εντολή μετά από μία – δύο ώρες να αλλάξει στάση. Η κυρία Γεννηματά φοβούμενη μήπως βγω και πω τι συνέβη έρχεται και βάζει 6 ώρες μετά με επιφύλαξη ότι πρέπει να γίνει οικουμενική. Το είχε το δικαίωμα αυτό εφόσον η συζήτηση ήταν μόνο για το προσφυγικό;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επιπλέον είπε ότι «υπήρχε άξονας συνεννόησης Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Γεννηματά στη σύσκεψη αρχηγών. Μόλις είπε η Γεννηματά ότι δεν υπογράφει σηκώθηκε και ο Μητσοτάκης και είπε ότι φεύγει».

Μάλιστα έκανε λόγο για «φιάσκο» στο ανακοινωθέν των αρχηγών. «Είχαν γράψει να έχουν κυρώσεις οι χώρες που κλείνουν σύνορα. Και τους είπα ότι έτσι βοηθούν να γίνει ανθελληνικό τόξο χωρών και δεν πρέπει να βάλουν κυρώσεις. Και ήθελε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να γράψει κυρώσεις και μετά την παρέμβαση μου έγραψε συνέπειες. Όταν ζητάει η Σύνοδος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρώσεις πάμε για σύγκρουση. Εδώ πρέπει να βρούμε μία λύση», υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Ο Καμμένος με πλησίασε στη Σύνοδο πέντε φορές και μου είπε: Για να πάει δυναμωμένος ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο δεν αίρεις τις επιφυλάξεις σου; Και του είπα: Άρα τον νιώθεις εξασθενημένο. Και δεν απάντησε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Κατηγόρησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΝΔ ότι σκέπτονται «τυχοδιωτικά» και εξήγησε γιατί ζητά επίμονα την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. «Τα δύο κόμματα σκέπτονται τυχοδιωκτικά. Ο μεν Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο στην κυβέρνηση. Ο δε Μητσοτάκης να καταρρεύσει ο Τσίπρας. Δεν είναι Δημοκρατία όταν κοιτάζουν το τομάρι τους και όχι την χώρα», τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα επανέλαβε ότι πάντα μιλούσε για οικουμενική κυβέρνηση με την συμμετοχή της ΝΔ και μόνο με αυτό τον τρόπο η χώρα θα αποκτήσει σεβασμό και πολιτική σταθερότητα, οι οποίες θα φέρουν επενδύσεις. «Και η Ευρώπη θα υποχωρήσει σε μία διαπραγμάτευση μπροστά σε 240 έδρες. Δεν γίνεται οικουμενική γιατί έχει ένα καπρίτσιο ο Μητσοτάκης και θέλει να καταρρεύσει η χώρα και ο Τσίπρας. Ο δε Τσίπρας θέλει να κερδίσει χρόνο στην κυβέρνηση. Οδηγούν την χώρα στην καταστροφή», είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μία μόνο διέξοδο: Να πετυχαίνει συγκλίσεις. «Όταν πηγαίνει σε συγκρούσεις έχει χάσει το παιχνίδι. Πίσω από τη Μέρκελ κρέμεται ο Τσίπρας. Έχει κρεμαστεί στη ζώνη της Μέρκελ και τα περιμένει όλα από αυτή», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις της Κομισιόν για το προσφυγικό»

Ο Βασίλης Λεβέντης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι μέχρι πριν από έναν μήνα δεν έκανε τίποτα για το προσφυγικό και η χώρα τιμωρήθηκε.

«Θέλω να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις της Κομισιόν. Αν η Κομισιόν αποφασίσει κλείσιμο συνόρων και έχουμε την κάλυψη της τότε ναι να το κάνουμε. Είδαμε με τα »όχι» τι κατάντημα είχαμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Ήταν λάθος μου να ανακοινώσω ότι θα αλλάζω τους βουλευτές στο εξάμηνο»

Ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι δεν έχρισε διάδοχο στο κόμμα τον γιο του και παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος απόφαση να αλλάζει κάθε εξάμηνο τους βουλευτές του. «Τώρα οι βουλευτές πρέπει να μάθουν το κοινοβουλευτικό έργο. Ήταν μία λάθος απόφαση. Ήταν μικρός ο χρόνος. Θα τους αυξήσω το χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε και την αποκάλυψη της Realnews για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχετικά με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τις χρηματοδοτήσεις προς τα πολιτικά κόμματα. ( ΤΑΧΑΛΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου