Το δίλημμα της κυβέρνησης Τσίπρα: Ή δίνουμε το μισό Αιγαίο ή πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Άγκυρα τις τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο!!!
Ομολογία σοκ από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα, ξεσκεπάζει το παρασκήνιο και την τουρκική απειλή προς την Ελλάδα
Γράφει ο Γεωργίου ΜιχαήλΜία ημέρα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας προχώρησε σε μία δήλωση που έβαλε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.
«Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!»,είπε σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
Ερωτηθείς για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μάρδας είπε:
«Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.Αναφερόμενος δε στην επιλογή του πρωθυπουργού να μη σχολιάσει τις παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε:
Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό (συζητήσεις για μείωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου και όχι μόνο), να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος).
Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε «πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο».
«Έχουμε μία κυβέρνηση, αυτή εδώ η απόφαση έτσι έπρεπε να ληφθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και καλώς έγινε».Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belli στο Αιγαίο, είπε:
«To casus belli είναι κατ’ αρχάς αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό το θυμάμαι από τα ακαδημαϊκά μου, είναι ή το άρθρο 2 ή το άρθρο 4 του καταστατικού χάρτη, που απαγορεύει την απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι δεδομένο, λοιπόν από εκεί και πέρα, αυτό το απάντησε (ο πρωθυπουργός)… Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται.
Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εδώ και δύο χρονιές, από ό,τι θυμάμαι, είναι πλέον κοινοτικό κεκτημένο. Που σημαίνει ότι ό,ποιος θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε, αυτό το κοινοτικό κεκτημένο, το έχει ως δεδομένο, σε ό,τι αφορά δε τα χωρικά ύδατα, εδώ έχουμε πάλι το κοινοτικό δίκαιο της Ε.Ε, όπου όλες οι οδηγίες, που αναφέρονται σε διάσωση και αλιεία, προβλέπουν – και είναι ένα από τα κεφάλαια, δεν θυμάμαι το νούμερο, που έχει να εξετάσει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. – όχι έως τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, 12 μίλια χωρικά ύδατα».
Είναι δεδομένο, πλέον, πως οι κάκιστοι (έως άθλιοι) χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα επί των εθνικών θεμάτων, τρομάζουν ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, που έντρομα τρέχουν να αποκαλύψουν (ή και να προετοιμάσουν την χώρα) τα επερχόμενα.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα…
Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει τόσο στον κ. Μάρδα, όσο και στην συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πως η Τουρκία δεν σέβεται καμία διεθνή απόφαση που αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο και πως εάν δεν μπορεί (ή δεν θέλει) η Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων ορίζει το Διεθνές Δίκαιο, τότε πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως η τελική ισχύς είναι το «δίκαιο του ισχυρού»;
Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στην κυβέρνηση των ολίγιστων (ευλίγιστων και με καμία απολύτως διάθεση εθνικοφροσύνης) κυβερνώντων πως χρέος τους εκ του Ελληνικού Συντάγματος είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών της και την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας;
Εάν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η τουρκική προκλητικότητα στηρίζεται στην δική τους, προσωπική, μαλθακότητα και υποχωρητικότητα, τότε θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς και να απαντήσουν στον ημιπαράφρονα σουλτάνο και την αναθεωρητική τουρκική πολιτική με το ίδιο ύφος, την ίδια ένταση και την ίδια προκλητικότητα. Και αυτό οι σημερινοί κυβερνώντες δεν είναι καν σε θέση να αποφασίσουν αν θα το κάνουν. Είναι ιστορική και λογική «εντολή».
Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει σε αυτούς που θεωρούν φασίστα όποιον αγαπάει την πατρίδα του, πως εάν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση (δεν θέλουν ή φοβούνται) να προχωρήσουν σε αυτονόητες αποφάσεις υπεράσπισης της Ελλάδας, τότε είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν;
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου