Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ



Συνάντηση  Γ. Αμανατίδη, με τον ΥΦΥΠΕΞ της Ρουμανίας, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, D. Stoenescu (Αθήνα, 18.03.2016)



Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, δέχθηκε, σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Ρουμάνο Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων, κ. Dan Stoenescu, συνοδευόμενο από τους βουλευτές κ.κ. Mihai Deaconu και Ovidiu Cristian Iane , τον Πρέσβυ της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatu και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμή ατμόσφαιρα, αμφότερες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο χωρών διμερώς, καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών πολιτιστικών και μορφωτικών σχέσεων. Επιπλέον, ο Υφυπουργός, κ. Stoenescu, ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης της ρουμανικής κοινότητας στη χώρα μας.
Όσον αφορά στη στάση της χώρας του στην προσφυγική κρίση, επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Ρουμανίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ασφάλεια της Ελλάδας είναι και δική μας ασφάλεια», ενώ προσέθεσε ότι η Ρουμανία προτίθεται να τηρήσει τις αναληφθείσες δεσμεύσεις της, αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων.



Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΒΗΧΑ ΚΙ ΑΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!


Απάντηση Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με χθεσινή απαράδεκτη δήλωση Εκπροσώπου τουρκικού ΥΠΕΞ
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους χθεσινούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με δηλώσεις της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ανέφερε τα εξής :
«Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία. Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική.
Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».



Συνάντηση  Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Αλβανίας, D. Bushati (ΥΠΕΞ, τη Δευτέρα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Ditmir Bushati.
Οι κ.κ. Κοτζιάς και Bushati θα έχουν, αρχικά, κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων, περί ώρα 12:30, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.



επίσκεψη εργασίας ΥΦΥΠΕΞ
Δ. Μάρδα στο Σεράγεβο

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δ. Μάρδας, ολοκλήρωσε, σήμερα, διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Σεράγεβο, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση υψηλού επιπέδου των Συμπροέδρων της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Με την ιδιότητα τους ως Συμπρόεδροι της εν λόγω Διυπουργικής Επιτροπής, ο κ. Μάρδας και ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, κ. Sarovic, επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών πολιτικών σχέσεων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.
Στο πλαίσιο της ανωτέρω επίσκεψης, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου, τα Προεδρεία της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Λαών, τον Υπουργό Εξωτερικών καθώς και τον Υφυπουργό Μεταφορών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Ακόμη, ο κ. ΥΦΥΠΕΞ, απηύθυνε χαιρετισμό σε επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώθηκε, χθες, με συμμετοχή επιχειρηματιών των δύο χωρών. Τέλος, στο περιθώριο του επιχειρηματικού Φόρουμ, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου