Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Eπικροτούμε και επαυξάνουμε!

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 
ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 
ΕΔΑΦΟΣ


Λαφαζάνης: Ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική - Δεν είμαστε υποτελείς κανενός

Στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συλλογικά της κυβέρνησης παρέπεμψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης τη στάση που θα κρατήσει η χώρα απέναντι στον ρωσικών συμφερόντων αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου "Turkish Stream".

Λαφαζάνης: Ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική - Δεν είμαστε υποτελείς κανενός
Ο κ. Λαφαζάνης που επέστρεψε από τη Μόσχα για την προετοιμασία της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 8 Απριλίου, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τάχθηκε υπέρ του "Νότιου Διαδρόμου" μεταφοράς αερίου στην Ε.Ε. που σχεδιάζουν η Gazprom και η ρωσική κυβέρνηση. 

"Εμείς επιδείξαμε ζωηρότατο ενδιαφέρον γι' αυτόν τον αγωγό και την επέκτασή του από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ελληνικό έδαφος", σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom Αλεξέι Μίλερ. "Πιστεύουμε ότι η επέκταση του αγωγού στο ελληνικό έδαφος στη βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας υπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον και βοηθάει στη συνεργασία στην περιοχή μας, πολύ περισσότερο που μια τέτοια επέκταση θα συνοδευτεί με εξαιρετικά, έως πολύ εξαιρετικά ωφελήματα για τη χώρα μας", πρόσθεσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου