Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ...ΞΥΝΟΝΤΑΙ..

ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΕΞ..ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΚΑΤΣΑΠΙΑΔΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ!
Την πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα η καιροσκοπική -κουτοπόνηρη
 διπλωματία  της Αγκυρας ..ψάχνει να βρει άλλα αίτια!

Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την υπ’ αριθ. 121 σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, δήλωσε τα εξής:
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα. Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος) οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου.
Θα αναμέναμε, βέβαια, οι τουρκικές αρχές, που σπεύδουν να προεξοφλήσουν το αποτέλεσμα της υπό διενέργεια έρευνας, να επιδείκνυαν αντίστοιχη σπουδή στη διερεύνηση των κατά καιρούς περιστατικών καταστροφής ελληνορθόδοξων μνημείων στην Τουρκία.


Τέλος και σε ό,τι αφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης που διέπει το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας και της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, η Ιστορία και οι αριθμοί αποτελούν μία καθοριστική μαρτυρία για το ποιό κράτος την εφάρμοσε με συνέπεια και σεβασμό ως προς τους πολίτες του, και ποιό την καταπάτησε μεθοδικά και συστηματικά επί δεκαετίες, παραβιάζοντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα της».

______________________________

Μοιάζει με καλό βήμα,αλλά αν ο ελληνισμός της διασποράς προσεχθεί συστηματικά, η ελληνική εξωτερική πολιτική θα ήταν πιο αισθαντική κι αποελεσματική



Πιλοτική εφαρμογή υπηρεσίας εξυπηρέτησης Αποδήμων από τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού

Για πόσα χρόνια ακόμη η σακαράκα μάνα ΕΛΛΑΣ θα κάνει το κορόϊδο στην αξιοποίηση του δυναμικού ελληνισμού της Διασποράς; Ο Κοτζιάς πρέπει να αποδείξει ότι
έχει και κότζια-κότσια! ΄Ετσι; Μπορεί να φέρει άλλον αγέρα στο ΥΠΕΞ...Περιμένουμε!

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, τέθηκε σε λειτουργία μια νέα, πιλοτική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, η οποία σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, τα Κ.Ε.Π., αλλά και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα αποτελεί, σε περιπτώσεις συναρμοδιότητας, σύνδεσμο με άλλα Υπουργεία και Υπηρεσίες, συνδράμοντας τους Απόδημους στην εξεύρεση λύσεων επί θεμάτων που αντιμετωπίζουν.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι, μέσα από την αξιοποίηση των ήδη υφισταμένων αλλά και των νέων, υπό ανάπτυξη υποδομών, να έχουν οι Απόδημοι Έλληνες τη δυνατότητα πρόσβασης και εξυπηρέτησης στους τόπους διαμονής τους.
Στον σχεδιασμό της υπηρεσίας προβλέπεται και η αξιοποίηση συναφών εφαρμογών που είναι ήδη σε λειτουργία όπως είναι το «ΕΡΜΗΣ» και το «StartUpGreece».
Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού είναι ο κατ’εξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που ασχολείται με θέματα του Ελληνισμού της Διασποράς και, μεταξύ άλλων, είναι επιφορτισμένη με την παροχή ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την επαφή των Αποδήμων με τις Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου