Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ; ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΛΛΑΧΤΟΥΜΕ!

 
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ: 
ΤΡΩΜΕ 
... ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ 
ΕΜΒΡΥΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ 
ΞΕΡΟΥΜΕ! 

Όταν το πρωτοείδαμε, σοκαριστήκαμε Η είδηση αυτή είναι πραγματικά αποκρουστική ή και αηδιαστική…
Είναι, όμως, πραγματική. Μετά το γεγονός ότι ζύμες (όπως για πίτσες κλπ) περιέχουν ως συστατικό ανθρώπινες τρίχες (το αμινοξύ L-Κυστείνη) ως βελτιωτικό…έρχεται και ένα άλλο ξεχωριστό «συστατικό» που βρίσκεται μέσα σε αρκετά είδη τροφίμων από αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε.
Μιλάμε για «ενισχυτικά γεύσης» που προέρχονται από μέρη ανθρώπινων εμβρύων.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ!

«Σήκω!» – Όταν οι μαθητές δημοσιογραφούν για την κρίση


Με μια σκληρή κριτική στο τρόπο αντίληψης, κουλτούρας και τρόπου ζωής των γονιών τους…

οι μαθητές από το 15μελές Συμβούλιο του ΓΕΛ Αλικαρνασσού, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται μέσω του διαγωνισμού δημοσιογραφίας, «τσακίζοντας κόκκαλα» με τον ορμητικό αλλά και τόσο ώριμο τρόπο που την αντιλαμβάνονται με αφετηρία τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι την κορύφωση της οικονομικής –και όχι μόνο – κρίσης.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ;;; ΔΕΙΤΕ πώς μπορείτε να δείτε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (passwords) πίσω από τις τελίτσες!


mail

Καμιά φορά μπορεί να συμβεί να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς (passwords) που χρησιμοποιείτε.Βέβαια γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης σας…
Το αποτέλεσμα φυσικά, σας είναι γνωστό. Πριν κάνετε login στη σελίδα που σας ενδιαφέρει ο κωδικός σας δεν διακρίνεται γιατί υπάρχει κάτω από τις τελίτσες που εμφανίζονται.
Στον Firefox όλοι οι κωδικοί πρόσβασης υπάρχουν στην διαδρομή Εργαλεία/ Επιλογές/ Καρτέλα «Ασφάλεια» / Αποθηκευμένοι Κωδικοί»
Στο Google Chrome τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα, απλά πηγαίνετε στη διεύθυνση
chrome://settings/passwords

Δεν πίστευε στα μάτια του! – Δείτε τι έπιασε στα δίχτυα του ψαράς στον Έβρο! (BINTEO)


5555

Την πιο σπάνια ψαριά της ζωής του, έκανε ένας ψαράς στο Πύθιο Διδυμοτείχου.
Ο ψαράς έριξε τα δίχτυα του στον πλημμυρισμένο κάμπο και όταν τα μάζεψε, είδε ότι είχε πιάσει ένα ψάρι που δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή του!
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σπάνιο ψάρι.

Πριν λίγες εβδομάδες ακόμη ένας οξύρρυγχος, ο οποίος φαίνεται ότι είχε διαφύγει από ιχθυοκαλλιέργεια της Βουλγαρίας, είχε αλιευθεί στον Έβρο.
Σε ανακοίνωσή του ο φορέας διαχείρισης του Δέλτα Έβρου ανέφερε:
Οι οξύρρυγχοι (γένη: Acipenser και Huso) είναι αρχέγονα μεγαλόσωμα ψάρια, μεταναστευτικά που ζουν στη θάλασσα κι αναπαράγονται στα ποτάμια. Εξαιτίας του περίπλοκου βιολογικού τους κύκλου (άνοδος και κάθοδος ποταμών), σχεδόν όλα θεωρούνται ως απειλούμενα είδη και πολλά εθνικά και διεθνή προγράμματα έχουν ως στόχο τη διάσωσή τους. Επί του παρόντος, η υπεραλίευση, η υποβάθμιση των οικοτόπων και η ύπαρξη εμποδίων που παρεμποδίζουν την μετανάστευση τους είναι οι σημαντικότερες απειλές για την επιβίωση των ειδών αυτών.
Ο ποταμός Έβρος αποτελούσε την τελευταία περιοχή αλιείας του ενδημικού είδους Acipenser sturio στην Ελλάδα. Η αλιεία του είδους στην περιοχή μπορούσε να συντηρήσει μια μικρή βιομηχανία κονσερβοποίησης χαβιαριού, η οποία μέχρι την δεκαετία του 1960 παρήγαγε 90-120 κιλά χαβιάρι ετησίως. Το 1980 αλιεύθηκε μόνο ένα ώριμο θηλυκό όπως καταγράφηκε από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου