ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΛΛΟΓΑΣΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ…ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΑΙΕΣ ΤΟΥ…Σας προσφέρω σήμερα ...κλάδον ελιάς και γνώσης!
ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΕΛΙΑ Η ΧΙΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΗ …ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΉΠΙΑΤΕ ΤΣΑΪ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ… που μαζεύετε από τα πεζοδρόμια… Δείτε την ευλογία της: Κι εγώ αγνοούσα το ρόφημα με φύλλα ελιάς και το υιοθέτησα πλέον φανατικά!
Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει, τον πλούτο των φύλλων ελιάς σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, καθιστώντας τα σε πολύτιμο διατροφικό εργαλείο του ανθρώπου. Παράλληλα, η αναλογία τους σε λιπαρά οξέα (κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), είναι η ιδανική και υποδεικνύει τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.
Υλικά:
Εκτέλεση:
ΚΑΘΕΤΑ. Είναι φοβική! ΚΑΙ τάχα μου διπλωματική!
Να ρωτήσω ποιόν τον γιατρό, που δεν ξέρει από βότανα; Δυό –τρεις φορές τους δοκίμασα… και οι άνθρωποι δεν σκαμπάζουν ΓΡΙ από βότανα!ΚΑΘΕΤΟ ΑΥΤΟ! Καρατσεκαρισμένο από μένα! Η πιο πάνω οδηγία …μπαίνει για λόγους ασφάλειας των κειμενογράφων…μπας και ξεσηκωθούν τα γιατρουδάκια… Ποιοί οι αδαείς να ξεσηκωθούν; Καλά η βοτανολογία και η φυτοθεραπευτική δεν έχει επιστημονική άποψη; Κι έχει ο γιατρός της γειτονιάς μου που αγνοεί ακόμη και την …ασπιρίνη… που υιοθέτησε –ανακάλυψε- πρώτος ο πατήρ της ιατρικής Μέγας Ιπποκράτης;
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ… Αν παίρνετε άλλα βιομηχανικά φάρμακα , καλόν είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας … ΄Εστω κι αν ο γιατρός δεν σκαμπάζει ουδέν περί βοτάνων. Και πάντως να ξέρετε ότι τα ροφήματα βοτάνων γενικώς ευεργετούν τον οργανισμό και ουδέποτε προκαλούν παρενέργειες. Συνεπώς η άποψη του αδαούς περί βοτάνων γιατρού σας είναι εκ περισσού! Αλλά ρωτείστε τον… Θα σπάσετε πλάκα με όσα σας πει!… Αν βέβαια δεν είστε “τσιρλιάρης” κι έχετε κριτικό νού!
«Η τροφή πρέπει να είναι το φάρμακό σου και αν χρειαστείς φάρμακο, πάρτο και από την τροφή»
Καταλαβαίνετε τον αγγελικό κόσμο της υγείας μας!Και να μην ξεχνάτε το ιστορικό… Η ιατρική της σήμερον δεν είναι τόσον …αγγελική όσο μας φορμάρετε! Επιβλήθηκε με βία και αίμα… Σάρωσαν εμπειρικούς τους τότε γιατρούς που κάνανε θαύματα…επί αιώνες …έστω με τα γιαροσόφια τους. Τους εξόντωσαν κυριολεκτικά και με νόμους που φτιάξανε οι ίδιοι!! Ας κόψουν μερικοί φακελλάκηδες…προφέσορες το βήχα…Να κάνουν το μώκο! Τουλάχιστον εγώ ξέρω την …άσπιλη καταγωγή τους! ΣΤΟΠ!
Ο Δρ. Λαμπρόπουλος συνέστησε ότι αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική αν παίρνεις την ακόλουθη δοσολογία:
Μπορείτε να πίνετε σκέτο το χυμό ελιάς είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά, μια πρέζα φυτό κρόκο Κοζάνης (αλλά όχι απαραίτητα) για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό το ρόφημα.
6. Σε περίπτωση που θα φτιάξετε επιπλέον ποσότητα χυμού:
Εδώ και χιλιετίες, το κατ' εξοχήν δέντρο του μεσογειακού χώρου, η ελιά, συνυπάρχει με τους λαούς της Μεσογείου, έχει συνδεθεί με την καθημερινότητα και τις συνήθειές τους και, έχοντας ξεπεράσει τα όρια του τοπίου, έχει αφήσει τα ίχνη της σε όλους τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στα παράλια της.
Πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες στις Κυκλάδες, την καρδιά του Αιγαίου, έφεραν στο φως απολιθωμένα φύλλα ελιάς, τα οποία σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους χρονολόγησης φαίνεται να είναι ηλικίας 50-60.000 ετών.
Πολύτιμο κι αγαπημένο δέντρο των Ελλήνων και των άλλων μεσογειακών λαών, συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως, εξακολουθεί μέχρι σήμερα να θεωρείται θεϊκό δώρο, σύμβολο ειρήνης, προστασίας και γονιμότητας.
Η ελιά ευδοκιμεί σχεδόν αποκλειστικά στην λεκάνη της Μεσογείου και ο τρόπος καλλιέργειας της αποτελεί βασικό παράγοντα διατήρησης του οικοσυστήματος.
Φάρμακο: Από τους αρχαίους χρόνους το λάδι, τα φύλλα, το άνθος ακόμη και ο χυμός και οι στάχτες των ελαιόδεντρων χρησιμοποιήθηκαν για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Οι προστατευτικές ιδιότητες που έχει το λάδι για το σώμα έκαναν τους αρχαίους έλληνες αθλητές να το χρησιμοποιούν ως αλοιφή, πρακτική ήδη γνωστή από τους στρατιώτες και τους χωρικούς της αρχαίας Αιγύπτου. Κατά το Μεσαίωνα 'λάδι' ήταν ένα όνομα που δινόταν σε όλα τα φάρμακα που ετοιμάζονταν με ελαιόλαδο. Ακόμη και στη σύγχρονη φαρμακολογία το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κυρίως ως διαλυτικό για ιατρικές ουσίες και βέβαια είναι ευρέως διαδεδομένο στη λαϊκή ιατρική.
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας)
( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!
ΕΛΙΑ Η ΧΙΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΗ …ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΉΠΙΑΤΕ ΤΣΑΪ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ… που μαζεύετε από τα πεζοδρόμια… Δείτε την ευλογία της: Κι εγώ αγνοούσα το ρόφημα με φύλλα ελιάς και το υιοθέτησα πλέον φανατικά!ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ(ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ)
΄Εχω πια κάνει την μπάζα μου.. Γυροφέρνω στους αγρούς αλλά και στις ρύμες των κοντινών σε μένα χωριών … και μαζεύω φυλλαράκια ελιάς από τα δένδρα που βρίσκονται στο διάβα μου..
΄Ηξερα τις ευεργετικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς, μα δεν τα είχα μελετήσει εγώ προσωπικά! .Οπότε ..τα είχα στα υπόψιν… εν τω μέλλοντι…Και το μέλλον ήρθε τώρα. Σπούδασα πια. Και λέω πως είναι μια θαυματουργική περίπτωση, που ήδη έχω εντάξει στο μενού των ροφημάτων μου.Τέρμα!
Στα φύλλα της ελιάς περιέχονται αρκετές φαινολικές ενώσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη. Οι ιδιότητες των φύλλων ελιάς, έχουν αποδοθεί κυρίως σε αυτές τις 2 ουσίες.
Τα οφέλη από την κατανάλωση φύλλων ελιάς (χυμού, αφεψήματος, ελαιόλαδου), συνοπτικά αναφέρονται ως εξής:
1. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί το κυρίαρχο όφελος με την κατανάλωση χυμού ή ροφήματος φύλλων ελιάς, λόγω του ενεργού συστατικού τους, την ελαιοευρωπαΐνη. Η αποτελεσματικότητα κατά πολλών παθογόνων, μπορεί να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του έρπητα, μύκητες (υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων - Yeast Syndrome), βακτήρια (11 ειδών). Έχουν αναφερθεί θεαματικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση έντονων συμπτωμάτων του AIDS με χορήγηση φύλλων ελιάς.
2. Αντιοξειδωτική δράση. Η αναστολή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, που προκαλεί η ελαιοευρωπαΐνη των φύλλων ελιάς, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ταυτόχρονη παρουσία της «αντιοξειδωτικής» βιταμίνης Ε που υπάρχει σε αφθονία στα φύλλα ελιάς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εν λόγω δράση.
3. Αντιυπερτασική δράση. Από τη δεκαετία του 1950, υπάρχουν κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων ελιάς στη θεραπεία της υπέρτασης, μέσω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης.
4. Αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Αυτή η ιδιότητα μετατρέπει τα φύλλα ελιάς, σε σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και την αποφυγή επικίνδυνων θρόμβων.
5. Αύξηση ενεργητικότητας - Αντιμετώπιση χρόνιας κόπωσης. Η κατανάλωση φύλλων ελιάς έχει αναφερθεί πολλάκις από ασθενείς, αλλά και από υγιή άτομα, ότι προσδίδει μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Αυτή η μεγαλύτερη ενεργητικότητα, δυνητικά μπορεί να αυξήσει την απόδοση στην εργασία, την επίδοση στον αθλητισμό. Επίσης, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά ταχείας ανάρρωσης από χρόνια κόπωση με τη συχνή και συστηματική κατανάλωση φύλλων ελιάς. Εν ολίγοις, αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο του σύγχρονου και επιβαρημένου από το στρες ανθρώπου, στην ανάγκη για ευεξία και μακροζωία.
Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει, τον πλούτο των φύλλων ελιάς σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, καθιστώντας τα σε πολύτιμο διατροφικό εργαλείο του ανθρώπου. Παράλληλα, η αναλογία τους σε λιπαρά οξέα (κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), είναι η ιδανική και υποδεικνύει τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.
Η παρουσία της βιταμίνης Ε, είναι διπλάσια και από αυτή που υπάρχει σε ανάλογη ποσότητα σησαμέλαιου (4,1 mg/100gr), καθιστώντας τα φύλλα ελιάς, σε τρόφιμο πλούσιο στην εν λόγω βιταμίνη.
Όσον αφορά το σίδηρο, η παρουσία του είναι μεγαλύτερη από αντίστοιχη παρουσία δημητριακών πρωινού (8,2mg/100gr), που τόσο διαφημίζονται ως πλήρης και ποιοτική τροφή για το σύγχρονο άνθρωπο.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στις διαιτητικές ίνες των φύλλων ελιάς. Οι διαιτητικές ίνες, βρίσκονται σε αυτό το τρόφιμο σε αφθονία, καθιστώντας το σε τρόφιμο που βοηθά στην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
ΣΗΠ : Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή ( Εκτός αυτών , στα φύλλα ελιάς επισημάνθηκαν αξιοσημείωτες ποσότητες και άλλων βιταμινών , όπως είναι οι « αντιοξειδωτικές βιταμίνες » C & A, βιταμίνες του συμπλέγματος B, νιασίνη. για περισσότερα, press here)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ
Υλικά:
Φρέσκα φύλλα ελιάς
Νερό
Εκτέλεση:
Γίνεται αποξήρανση των φύλλων ελιάς στον ήλιο ή σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 65 C . Η διαδικασία ροφήματως γίνεται όπως τα άλλα τσάγια δηλαδή για ένα ποτήρι τσάι 4-5 αποξυραμμένα φύλλα ελίας και να βράζουν για 15-20 λεπτά σε χαμηλή-μέτρια φωτία. Όπως αναφέρθηκε 2 φορές την μέρα για 6 μήνες μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν αρκετές ασθένιες απο της οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω και πάντα τηρώντας σωστή διατροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά (όπως τα φρούτα, κοκκίνες πιπερίες, σκόρδο, μαιτανό, κρεμμύδι, ρίγανη, λαχανικα και πολλά άλλα, κάποιες συμβουλές μπορείτε να βρείτε εδώ)
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουρία ότι ο χυμός πρέπει να πίννετε χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ “ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗΣ” ΣΥΣΤΑΣΗΣ! (και sorry)ΚΑΘΕΤΑ. Είναι φοβική! ΚΑΙ τάχα μου διπλωματική!
Να ρωτήσω ποιόν τον γιατρό, που δεν ξέρει από βότανα; Δυό –τρεις φορές τους δοκίμασα… και οι άνθρωποι δεν σκαμπάζουν ΓΡΙ από βότανα!ΚΑΘΕΤΟ ΑΥΤΟ! Καρατσεκαρισμένο από μένα! Η πιο πάνω οδηγία …μπαίνει για λόγους ασφάλειας των κειμενογράφων…μπας και ξεσηκωθούν τα γιατρουδάκια… Ποιοί οι αδαείς να ξεσηκωθούν; Καλά η βοτανολογία και η φυτοθεραπευτική δεν έχει επιστημονική άποψη; Κι έχει ο γιατρός της γειτονιάς μου που αγνοεί ακόμη και την …ασπιρίνη… που υιοθέτησε –ανακάλυψε- πρώτος ο πατήρ της ιατρικής Μέγας Ιπποκράτης;
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ… Αν παίρνετε άλλα βιομηχανικά φάρμακα , καλόν είναι να ρωτήσετε το γιατρό σας … ΄Εστω κι αν ο γιατρός δεν σκαμπάζει ουδέν περί βοτάνων. Και πάντως να ξέρετε ότι τα ροφήματα βοτάνων γενικώς ευεργετούν τον οργανισμό και ουδέποτε προκαλούν παρενέργειες. Συνεπώς η άποψη του αδαούς περί βοτάνων γιατρού σας είναι εκ περισσού! Αλλά ρωτείστε τον… Θα σπάσετε πλάκα με όσα σας πει!… Αν βέβαια δεν είστε “τσιρλιάρης” κι έχετε κριτικό νού!
*******************************************************************
Συνταγή Χυμού Φύλλων Ελίας Ενάντια στο ΚΑΡΚΙΝΟ
«Η τροφή πρέπει να είναι το φάρμακό σου και αν χρειαστείς φάρμακο, πάρτο και από την τροφή»
- Ιπποκράτης -
Οδηγίες Δρ. Λαμπρόπουλου για να φτιάξετε χυμό για θεραπεία:
----------------------------------------------------------------------------------
1. Διαλέξτε ένα ελαιόδεντρο Μεσογειακού τύπου που δεν έχει ψεκαστεί με χημικά. ( Τα αλανιάρικα ελαιόδενδρα που στολίζουν τους δρόμους των πόλεων…σχεδόν ποτέ… δεν ψεκάζονται λέγω έγω… ο καλόγερος!)
2. Κόψτε το ανώτερο 30-40cm ενός κλαδιού.
3. Διαλέξτε κυρίως τα φύλλα που είναι συνδεδεμένα με τον κύριο μίσχο και τα φρέσκα φύλλα από τα κλωνάρια των μικρότερων κλαδιών, όχι μεγαλύτερο από 3 cm το φύλλο.
4. Ξεπλύνετε τα φύλλα (10 λεπτά μέσα στο νερό) πολύ καλά με άλας και λίγο ξύδι άσπρο.
5. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τον πολτό τον σουρώνουμε και βγάζουμε τον καθαρό χυμό των φύλλων της ελιάς (περισσότερα πιο κάτω).
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουρία ότι ο χυμός πρέπει να πίνετε χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).
Η ίδια μαλακία μπαίνει κι εδώ!Φαντασθείτε το μέγθος της τρομακρατίας που ασκείται από τρομοκράτες γιατρούς!Καταλαβαίνετε τον αγγελικό κόσμο της υγείας μας!Και να μην ξεχνάτε το ιστορικό… Η ιατρική της σήμερον δεν είναι τόσον …αγγελική όσο μας φορμάρετε! Επιβλήθηκε με βία και αίμα… Σάρωσαν εμπειρικούς τους τότε γιατρούς που κάνανε θαύματα…επί αιώνες …έστω με τα γιαροσόφια τους. Τους εξόντωσαν κυριολεκτικά και με νόμους που φτιάξανε οι ίδιοι!! Ας κόψουν μερικοί φακελλάκηδες…προφέσορες το βήχα…Να κάνουν το μώκο! Τουλάχιστον εγώ ξέρω την …άσπιλη καταγωγή τους! ΣΤΟΠ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου