Τρίτη 7 Απριλίου 2015


ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με εκπροσώπους ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Ουγγαρία 

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, παρακάθισε σήμερα, στη Βουδαπέστη, σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Μειονοτικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας, κ. Γιώργος Κουκουμτζής, με τη συμμετοχή του Εκπρόσωπου της Ελληνικής Μειονότητας στην ουγγρική Βουλή, κ. Λαοκράτη Κοράνη, και ομογενών.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου, το οποίο διεξήχθη σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τους Έλληνες ομογενείς για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ενημερώθηκε για τις μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και τα εκπαιδευτικά και οικονομικά προβλήματα και τις προοπτικές της ελληνικής μειονότητας, η οποία αριθμεί άνω των 4.500 μελών και αποτελεί μία εκ των δεκατριών αναγνωρισμένων μειονοτήτων στην Ουγγαρία.




Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ισχυρισμούς μερίδας τουρκικού Τύπου περί δήθεν διασύνδεσης προσφάτων τρομοκρατικών κτυπημάτων με Ελλάδα
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ισχυρισμούς μερίδας τουρκικού Τύπου περί δήθεν διασύνδεσης των προσφάτων τρομοκρατικών κτυπημάτων στην Τουρκία με την Ελλάδα, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής:
«Ο βαρύτατος φόρος αίματος που έχει πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της τρομοκρατίας δεν επιτρέπει ούτε καν τον σχολιασμό ανάλογων δημοσιευμάτων, τα οποία έχουν ξεπεράσει, προ πολλού και κατά πολύ, τα όρια των πλέον ευφάνταστων και δυσεξήγητων σεναρίων συνωμοσιολογίας


Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών Σερβίας I. Dačić (Βουδαπέστη, 7.4.15)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, κ. Ivica Dačić, στο περιθώριο της πενταμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και πΓΔΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και εξέτασαν την πορεία της διμερούς πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών. Αντάλλαξαν, τέλος, απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και για ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά με Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τουρκίας V. Bozkir
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Volkan Bozkir, στο περιθώριο της πενταμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Τουρκίας, Σερβίας, Ουγγαρίας και πΓΔΜ για θέματα ενεργειακής πολιτικής, η οποία πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.
Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί προέβησαν σε μία επισκόπηση των διμερών σχέσεων και σχολίασαν τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και από κοινού με τις άλλες συμμετέχουσες στη διάσκεψη χώρες, καθώς και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.



Συνάντηση του ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας Petr DrulakΟ Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, θα συναντηθεί, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 και ώρα 13:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας, Petr Drulak.

Συνάντηση του ΑΝΥΠΕΞ Νίκου Χουντή με τον Πρέσβη της Λετονίας Ivars Pundurs

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, θα συναντηθεί, την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Λετονίας, κ. Ivars Pundurs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου