Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ... ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΡΥΠΙΑ ΔΕΚΑΡΑ... ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΡΕΛΕΙΩΣ! Α, ΜΩΡΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ Ο ΛΑΟΣ!

Θέμα ωρών η αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων;

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αναγκαστική μεταφορά, προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα.

Του Νίκου Ρογκάκου
Όπως είχε προαναγγελθεί από τις 16 Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Μάρδα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ταμείων, φορέων και οργανισμών, σε λογαριασμό του Δημοσίου στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή το αργότερο τις αμέσως επόμενες μέρες και θα γίνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να πληρωθούν οι ανάγκες του κράτους σε εσωτερικό και εξωτερικό.
Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Οικονομικών, αναζητά ποσό άνω του 1,5 δις. ευρώ έως το τέλος του Απριλίου για να εξασφαλίσει τη πληρωμή μισθών και συντάξεων, η λύση αυτή προκρίνεται ως η γρηγορότερη και αποδοτικότερη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον δεν δοθεί λύση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο μέχρι την 24η Απριλίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επεξεργάζονται σενάρια ρευστότητας για να πληρωθούν οι κρατικές υποχρεώσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του Γενικού Χρήματος που δεν χρησιμοποιούνται είναι η πλέον πρόσφορη λύση.
Από την άλλη πλευρά σε άτυπη ενημέρωση προς τους συντάκτες από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη, υποστηρίχτηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί θέμα αναγκαστικής χρησιμοποίησης των ταμειακών διαθέσιμων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου