Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ελληνικών ταινιών στην Άγκυρα από 12-16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ



Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σε συνεργασία με το Δήμο Çankaya, θα διοργανώσει μια πενθήμερη Ελληνική  εκδήλωση με ελληνικές ταινίες,  Φεστιβάλ δηλαδή  μεταξύ της 12ης Απριλίου και 16. Οι ταινίες από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στην Άγκυρα. Η ταινία έναρξης θα είναι του Τάσου Bulmetis "Πολίτικη Κουζίνα", μια ιστορία για ένα νεαρό ελληνα (Φάνης) μεγαλώνουν στην Κωνσταντινούπολη ο παππούς του οποίου, ένας γαστρονομικός φιλόσοφος, τον διδάσκει ότι τόσο τα τρόφιμα όσο και η ζωή απαιτούν λίγο αλάτι για να έχουν... γεύση.


Ο Φίλιππου Τσίτου με τον " «Άδικος κόσμος", η οποία επελέγη ως η ελληνική καταχώρηση για την Καλύτερη Ξενόγλωσση – Όσκαρ- στα βραβεία της Ακαδημίας 85η, θα είναι στην οθόνη στις 13 Απριλίου Στην ταινία Ο Σωτήρης είναι ένας ανακριτής της αστυνομίας που μια μέρα αποφασίζει να δώσει χάρη σε κάθε φτωχό άτομο στους οποίους η ζωή ήταν σκληρή.Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος με "Τον εσωτερικό εχθρό», η οποία θα προβληθεί στις 14 Απριλίου, παρακολουθεί ένα μεσήλικα άνδρα που βλέπει να καταρρέει η ζωή του, μετά μασκοφόροι κακοποιοί σπάνε το σπίτι του, φιμώνουν τον ίδιο και την οικογένειά του κ.λ.π
Στις 15 Απριλίου, η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «L», η οποία επκεντρώνεται γύρω από έναν άνθρωπο που ζει στο αυτοκίνητό του και ο οποίος έχει να συναντήσει τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά σε καθορισμένες ημέρες και ώρες σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, θα προβληθεί. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 16 Απριλίου με τον Παντελή Βούλγαρη "Νύφες". Η ταινία είναι η ιστορία μιας νύφης δι 'αλληλογραφίας, μία από τις 700 επί του SS βασιλιά Αλέξανδρο, η οποία ερωτεύεται με ένα Αμερικανό φωτογράφο. Οι προβολές θα είναι στις 19:00 κάθε μέρα και η είσοδος είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου