Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΌ ΤΑ ΣΠΆΝΙΑ!

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ... 

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ 

ΦΑΕΙ!


Λιμοκτονούσε και δεν βρήκε άλλη λύση από το να... τρυπώσει σε ένα σικ εστιατόριο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μόνο που αντί θα πάει στην κουζίνα, προτίμησε να πάει έναν... υπνάκο πάνω σε έναν από τους καναπέδες. Η μικρή θαλάσσια λιονταρίνα θα σας κλέψει την καρδιά!

 τΟ  αξιολάτρευτο πλασματάκι βρέθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης από το συνεργείο καθαρισμού του εστιατορίου The Marine Room που βρίσκεται στην παραλία Λα Τζόγια του Σαν Ντιέγκο. Ήταν μόλις οκτώ μηνών, πεινούσε και μάλλον... νύσταζε. Έπιασε λοιπόν τραπέζι κοντά στο παράθυρο και εκεί τη βρήκαν το πρωί!
«Ρώτησε "μπορώ να δω το μενού;" Εγώ τη ρώτησα αν έχει κάνει
κράτηση», απάντησε χαριτολογώντας ο Γάλλος σεφ του εστιατορίου Μπερνάρ Γκιγιάς στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο σεφ εξήγησε ότι το χαριτωμένο βρέφος σύρθηκε στην πλατφόρμα πρόσβασης από την ακρογιαλιά και τρύπωσε μέσα στο εστιατόριο από την πίσω πόρτα. «Βολεύτηκε στο κάθισμα δίπλα στο παράθυρο και μετά αποκοιμήθηκε», πρόσθεσε.Οι φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook και προκάλεσαν αμέσως μεγάλο ενθουσιασμό όσων τις είδαν, δείχνουν το πανέμορφο πλασματάκι είτε να κοιμάται είτε να σηκώνεται στα πόδια της ή να κοιτά τον ωκεανό! «Είναι σαν να σκέφτεται: "πρέπει να γυρίσω εκεί"», είπε ο Γκιγιάς.
Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου κάλεσαν την κτηνιατρική υπηρεσία του Sea World, ενός υδάτινου πάρκου αναψυχής, για να βοηθήσει το χαριτωμένο μικρό, το οποίο όπως διαπίστωσαν έχει χάσει πολύ βάρος: «είναι 9 κιλά, ενώ θα έπρεπε να είναι σχεδόν 20», σημείωσε ο Γκιγιάς. Ήταν επίσης αφυδατωμένη.

Είναι η πρώτη φορά στα 75 χρόνια που υπάρχει αυτό το εστιατόριο που ένα ζωάκι καταφέρνει να τρυπώσει στην τραπεζαρία του. Για τον Γκιγιάς αυτό οφείλεται στο φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας του νερού και διαταράσσει την διατροφική αλυσίδα: «φέτος υπάρχουν λιγότερα ψάρια γι' αυτούς και ένας τεράστιος αριθμός μωρών θαλασσίων ελεφάντων».
Εδώ και μήνες, οι οργανώσεις προστασίας της θαλάσσιας ζωής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για έναν ανησυχητικό αριθμό θαλασσίων ελεφάντων που ξεβράζονται στις ακτές της Καλιφόρνιας και για ένα αφύσικο ποσοστό θνησιμότητάς τους λόγω της έλλειψης τροφής, ενώ επισημαίνουν ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο θα επιδεινώσει την τάση αυτή. ( α.π.ε-μ.π.ε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου