Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΙΡΑΝ-ΕΛΛΑΣ..εσύ δεν πρέπει να μιλάς.. Η πιο σοβαρή εξωτερική κίνηση που έκανε η Ελλάς μαζί με εκείνη με το Ισραήλ ..αλλά εδώ έχουμε ένα ερωτηματικό, το μέλλον θα το δείξει!!

Υπογραφή Οδικού Χάρτη για ενίσχυση 

οικονομικής συνεργασίας  μεταξύ Ελλάδος και 

Ιράν-Αποτελέσματα επαφών ομάδας 

επιχειρηματιών που συνόδευσε κ. Πρωθυπουργό 

στην  Τεχεράνη, υπό το συντονισμό του ΥΠΕΞ

Να που ο Τσίπρας βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον. Ο ομόλογος του Πρωθυπουργός του Ιράν κι αυτός δεν φοράει γραβάτα... Οπότε δεν χρειάζεται να του ρίχνουμε  κι άλλες λεμονόκουπες.. για την μπολσεβίκικη... προοδευτική ιδεοστροφία του!. Δεν είναι πια μοναδικός στον πλανήτη!
Ο τυπάκος εξ Άρτης προφανώς δεν ξέρει από κόμπους γραβάτας, αν και έχει δέσει σε κόμπο τους ΄Ελληνες με όλα τα παρδαλά που ποιεί! Πάντως τον χειροκροτούμε για το Ιραν! Χρειάζεται η Ελλάς τέτοια ανοίγματα... Κοτζιά βάλε ένα χεράκι...πληζ!  Και ρώτα μας!
Κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ιράν (6-8 Φεβρουαρίου) υπεγράφη, μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Οδικός Χάρτης για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, στη ναυτιλία, στις μεταφορές και τον τουρισμό, στη μεταφορά τεχνολογίας, τη γεωργία και την ανταλλαγή επιχειρηματικών αντιπροσωπειών. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση δύο επιχειρηματικών αποστολών (μία από την Ελλάδα προς το Ιράν και μία από το Ιράν προς την Ελλάδα) εντός του 2016.

Τον κ. Πρωθυπουργό συνόδευσαν, κατά την επίσκεψή του, 61 υψηλόβαθμα στελέχη από 34 εταιρείες: Aegean Airlines, Darius Carpets, ΔΕΠΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Encode, Gaia Επιχειρείν, George Moundreas & Company (με Aialma Ltd), ΕΛΠΕ (με Ασπροφός), Innews, Intrakat (με Πρίσμα Δομή), Intrasoft International, Mediterra-Mastiha Shop, Medtainer, Metron Logistics, Μυτιληναίος–Όμιλος Επιχειρήσεων (με ΜΕΤΚΑ, Μ&Μ Gas), NanoPhos, Νόρμα Ελλάς, Τράπεζα Πειραιώς, Profile Software, SALFO & Associates, Seasoft, Singular Logic (με PCS), Τοξότης, ΤΕΡΝΑ, Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, UniPharma-Intermed, Βιοχάλκο (με Σωληνουργεία Κορίνθου).

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που έλαβαν χώρα, διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της ιρανικής πλευράς για τις ελληνικές υπηρεσίες και τη δημιουργία μικτών επιχειρήσεων, καθώς και για πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα. Το ιρανικό επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη διατραπεζική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά των ελληνικών επιχειρήσεων, καταγράφηκε η σκοπιμότητα της άμεσης δημιουργίας συνεργιών με ιρανικές εταιρείες.

Μεταξύ ελληνικών και ιρανικών εταιρειών, υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν περί τις δέκα συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, της τραπεζικής συνεργασίας, της ναυτιλίας, του λογισμικού και της υψηλής τεχνολογίας, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, των μεταφορών και logistics, της φαρμακοβιομηχανίας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου