Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ρε τι θυμουνται κάτι ξεχασμένοι... ηθοποιοί!

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ! 
ΑΜ...ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

«Δεν ξέρω αν ο Φώσκολος αγαπούσε τους ηθοποιούς»

Ήταν ο ταγματάρχης Καβάσης στη θρυλική σειρά της ΥΕΝΕΔ «Άγνωστος πόλεμος» και ένας από τους πιο γοητευτικούς άνδρες ηθοποιούς που πέρασαν από την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο Γιώργος Σίσκος μίλησε στην εφημερίδα Espresso και στον Αλκίνοο Μπουνιά για εκείνη την εποχή, αλλά και τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο.
..



Πώς ήταν ο Νίκος Φώσκολος πίσω από τις κάμερες;


Εκτός από τον «Άγνωστό πόλεμο» έπαιξα την ίδια περίοδο και στο «Εν τούτω νίκα» του Φώσκολου. Υποδυόμουν έναν επαναστάτη, τον Κάσσανδρο. Το κρύο που έχω τραβήξει σε σίριαλ του Νίκου δεν το έχει «φάει» άλλος ηθοποιός! Στο στούντιο ΑΤΑ δεν υπήρχε aircondition, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να κάνει πολλή ζέστη και το χειμώνα τσουχτερό κρύο. Ο Φώσκολος μας έβαζε το κατακαλόκαιρο να γυρίζουμε σκηνές με χλαίνες, αμπέχονα και βαριά ρούχα και με τους προβολείς από πάνω γινόμασταν ...σούπα από τον ιδρώτα. 
Τον χειμώνα δε γυρίζαμε σκηνές με κοντομάνικα και ψοφάγαμε στο κρύο. Δεν θα ξεχάσω κάποια γυρίσματα που έκανα το καταχείμωνο για το «Εν τούτω νίκα» - μάλιστα εκείνες τις μέρες είχε χιονίσει στην Αθήνα – όπου έπρεπε να είμαι δεμένος σε έναν τροχό σχεδόν γυμνός και υποτίθεται μαστιγωμένος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μου έριχναν και κρύο νερό για να φαίνομαι ιδρωμένος. Τότε ο Φώσκολος είχε βάλει τον Κώστα Ανδρίτσο για σκηνοθέτη, που ήταν κινηματογραφιστής και μας ταλαιπωρούσε ώρες για ένα πλάνο. Τι να πρωτοθυμηθώ από όλα αυτά που τραβάγαμε στα γυρίσματα του Φώσκολου, τα οποία συνήθως γίνονταν σε πολύ αντίξοες συνθήκες; Έχω επιφυλάξεις για το αν ο Νίκος Φώσκολος αγαπούσε τους ηθοποιούς. Και όλα αυτά που λέω σήμερα για εκείνον τα είχα πει τότε και στον ίδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου