Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ:

BΡΕΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΝΤΟΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ! -ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ  ΟΤΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ ΤΥΧΑΙΟ ¨Η ΜΗΠΩΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ;

Το συμβάν έγινε σε δυσπρόσιτο σημείο μιας νησίδας, στην οποία κατοικεί μία κάτοικος! 
Το ΜΈΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ...  ρεπορτάζ από το Πρώτο Θέμα ανέφερε:
Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρια άτομα - 
Το τελευταίο στίγμα δόθηκε όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του - Εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχων επιφάνειας.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με την τύχη ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 2:45 τα ξημερώματα στην περιοχή της Κινάρου στα Δωδεκάνησα.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα του ΠΝ στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή.

Η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρια άτομα, οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Το ελικόπτερο στη νυχτερινή πτήση εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμετέχουν πλοία του ΠΝ, ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας οι έρευνες με φωτοβολίδες απέβησαν άκαρπες.

Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου.  Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.  Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.  Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου