Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Για να δούμε θα υπάρξουν ελληνικές υποψηφιότητες;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2016


"Αστέρια" για την περιφερειακή ανάπτυξη: Βραβεία RegioStars2016


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνει την προκήρυξη των βραβείων RegioStars για το 2016.
Στόχος των βραβείων αυτών είναι η αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών στο χώρο της περιφερειακής ανάπτυξης και η ανάδειξη πρωτότυπων και καινοτόμων έργων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για άλλες περιφέρειες και υπεύθυνους έργων.

Υπάρχουν πέντε κατηγορίες βραβείων RegioStars για το 2016:

·              Κατ. 1 Έξυπνη ανάπτυξη: Αναδυόμενες ευκαιρίες στην παγκόσμια οικονομία
·              Κατ. 2 Βιώσιμη ανάπτυξη: Κυκλική οικονομία
·              Κατ. 3 Ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς: Κοινότητες ενταγμένης διαβίωσης, σε ενοποιημένα κτηριακά συγκροτήματα χωρίς αποκλεισμούς
·              Κατ. 4 CityStar: Καινοτόμες λύσεις για βιώσιμη αστική ανάπτυξη
·              Κατ. 5 Αποτελεσματική διαχείριση: Η διαφορά που προκύπτει από την διαφορετική διαχείριση

Αφού επιλεγούν από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, οι νικητές κάθε κατηγορίας θα κληθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων και θα λάβουν πιστοποιητικό, καθώς και μετάλλιο από την Ευρωπαία Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, κα Corina Creţu και τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής των βραβείων RegioStars. Επίσης, θα συμπεριληφθούν σε ενημερωτικό φυλλάδιο που θα εκδώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και στη βάση δεδομένων με τις βέλτιστες πρακτικές στις ιστοσελίδες του Inforegio. Για κάθε νικητή θα παραχθεί, τέλος, ένα σύντομο βίντεο που θα δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, σε συνδυασμό με διαφημιστική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων RegioStars θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων.
Αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται από την περιφερειακή ή τοπική αρχή διαχείρισης,ή από τον υπεύθυνο του έργου, αλλά με την έγκριση της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής.

Για να υποστηριχτεί η προετοιμασία των αιτήσεων, η αίτηση διατίθεται σε μορφή Word. Όμως, από φέτος, οι αιτήσεις δεν θα υποβάλλονται πλέον ως έγγραφα Word, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν απευθείας μέσω του ηλεκτρονικού δελτίου που διατίθεται στηνπλατφόρμα για τα βραβεία RegioStars.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 15 Απριλίου.
Οι πληροφορίες θα πρέπει να υποβάλλονται κατά προτίμηση στην αγγλική γλώσσα, αλλά μπορούν επίσης να υποβάλλονται στα γαλλικά ή στα γερμανικά κατά περίπτωση.

Περισσότερες πληροφορίες
Ευρωπαϊκή εβδομάδα περιφερειών και πόλεων #EUWRC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου