ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ;
ΟΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΕΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ)
Ο Βασιλιάς ζει – Οι βασιλόφρονες θέλουν επιστροφή του Κωνσταντίνου(Ε, και; Οι άλλοι δεν την θέλουν…Οπότε..;)
Κάτι φέγγει στον ορίζοντα. Μήπως μετά την παταγώδη αποτυχία των επαγγελματιών της πολιτικής, ήρθε η ώρα του βασιλιά; Λογικά φαίνεται απίθανη η επαναφορά της βασιλείας.. Οι εξελίσεις όμως δεν διέπονται πάντα από τη λογική. Πάντως υπάρχουν κινήσεις, υπάρχει καπνός.
***ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ:
Υπάρχουν πάνω από 400 επίσημες ιστοσελίδες νοσταλγών του βασιλιά και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χιλιάδες blogs ΚΑΙ..
«Βροχή» από likes στα social media
Σας δίνουμε πιο κάτω μια λίστα βασιλοφρόνων κινήσεων νοσταλγών της βασιλείας, που όμως ως πολιτική σκέψη είναι ένας αχταρμάς γραφικότητας και ασχετοσύνης. Κάνει δε εντύπωση, που ο άμεσα ενδιαφερόμενος τ.βασιλιάς δεν έδωσε ποτέ το χρίσμα σε κανέναν, ακόμη και σε επώνυμους πολιτικούς που τον προσέγγισαν! Από σοφία μήπως για να μη διχάσει το λαό; Πάντως ο ίδιος έχει μια εμμονή: Πρεσβεύει ότι είναι βασιλεύς όλων των Ελλήνων αδιαίρετα. Διαβάστε τα πιο κάτω που συλλέξαμε και τα ξαναλέμε:
Πριν από περίπου 40 χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε πάρει την απόφαση να πει «όχι» στον βασιλιά Κωνσταντίνο, αλλάζοντας το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας σε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Το σύνθημα «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» δεν φάνηκε να εμπνέει τότε, όμως κανείς δεν περίμενε ότι η Ελλάδα θα επέστρεφε στο «Ψωμί κι ελιά», και μάλιστα κάποιοι, πολλοί στην προκειμένη περίπτωση, θα αναζητούσαν και πάλι τον βασιλιά… Κώτσο.
Για πολλά χρόνια βασιλόφρονες και εθνικιστές αναγκάστηκαν να «εγκλωβιστούν» σε αστικά κόμματα, όπως η Ν.Δ., ο ΛΑΟΣ κ.ά., ή να φτιάξουν δικές τους, μικρές ως επί το πλείστον, κομματικές στέγες. Δειλά στην αρχή και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούν γραφικοί, δεν επιθυμούσαν να έχουν δημόσιο λόγο. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία και το facebook τούς έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστούν.
Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του επέλεξαν μέσα από το lifestyle που ακολουθούν να ελαφρύνουν την εικόνα τους και να κρατήσουν μόνο λίγη από τη χρυσόσκονη της εποχής κατά την οποία ζούσαν στην Ελλάδα ως βασιλική οικογένεια, προβάλλοντας μόνο το προφίλ του φιλέλληνα, που αγαπάει την Ελλάδα ως τουρίστας και -γιατί όχι;- ως μόνιμος κάτοικος. Μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, ίντριγκες και, κυρίως, πολιτικό λόγο, ο Κωνσταντίνος ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι η πολιτική τον ενδιαφέρει ως πολιτικό ον, όχι όμως η ανάμειξή του στις εξελίξεις της Ελλάδας. Η στάση του αυτή ουκ ολίγες φορές αμφισβητήθηκε και συχνά ο ξένος και ο ελληνικός Τύπος εμφάνιζαν την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ως δεδομένη, ωστόσο από διαφορετικό ρόλο και πόστο, αφού το πολίτευμά μας ήταν και είναι μια υπόθεση που έχει ξεκαθαρίσει οριστικά
Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".
Η φιλοβασιλική παράταξη στην Ελλάδα έκανε τα πρώτα βήματα της κατά το 1915. Ο Δημήτριος Γούναρης είναι ο ηγέτης του "Κόμματος Εθνικοφρόνων". Ο φιλοβασιλισμός συμπληρώνει το κενό της εθνικοφροσύνης. Η Εθνικοφροσύνη είχε ένα κενό. Ο Γούναρης έκανε τον φιλοβασιλισμό και την εθνικοφροσύνη ένα δημιουργώντας μία εθνική ιδεολογία που δεν ταυτίζεται με τα ξενόφερτα και διχαστικά αριστεράς-δεξιάς-κέντρου. Επίσης, η δεξιά παράταξη έλαβε πολλά χαρακτηριστικά της φιλοβασιλικής εξ ου και η εν πολλοίς ομοιότητα τους.
Η φιλοβασιλική παράταξη από το 1974 ως σήμερα
Μεταπολιτευτικά, οι βασιλόφρονες δεν αποτέλεσαν ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Ο ευεργέτης του ΚΚΕ, "εθνάρχης" υπ΄ αριθμόν 2 Κων/νος Καραμανλής έδωσε ανεξέλεγκτα προνόμια στους κομμουνιστές, πολτοποίησε τα έγγραφα του ΓΕΣ που αφορούσαν τους πολυαίμακτους γ΄ κομμουνιστικούς γύρους, εξασκούσε τεράστια προπαγάνδα κατά του Βασιλέως. Δέχθηκε να ορκιστεί στον Γκιζίκη εφ΄ όσον νόμιμος άρχοντας ήταν ο Βασιλεύς. Επανέφερε το Σύνταγμα του 1952, χωρίς την μορφή του πολιτεύματος, μολονότι το συγκεκριμένο Σύνταγμα απαγόρευε την αλλαγή του πολιτεύματος.
Δημοψήφισμα 1974
Πριν και κατά το δημοψήφισμα του 1974, οι Βασιλόφρονες δεν είχαν οργανωμένη εκπροσώπηση. Τα γραφεία της Βασιλικής Ενώσεως και άλλων φιλοβασιλικών σωματείων καταστρέφονταν από τους φανατικούς προπαγανδιστές και καιγόταν από τους αριστερούς γιατί ήταν προφανής ο φόβος τους για νίκη της Βασιλευομένης Δημοκρατίας. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος εξ Ιταλίας μίλησε με ένα πεντάλεπτο τηλεοπτικό μήνυμα μία φορά.
Το επίπεδο των αντιβασιλικών είναι
εμφανές... Όχι επιχειρήματα.
Προπαγάνδα και ύβρεις.
Όταν δεν είναι η αλήθεια με το μέρος σου.
Αντίθετα όλο το κεφάλαιο ήταν με την Αβασίλευτη. Οι αντιβασιλικοί κάθε μέρα σε τηλεόραση, ραδιόφωνα, εφημερίδες εξασκούσαν αβάσιμη προπαγάνδα. Κάθε Κυριακή κυβερνητικά αεροπλάνα πετούσαν αντιβασιλικές προκηρύξεις, όπως και υπάλληλοι ταξί στην Μεσσηνία δωροδοκώμενοι από τον ΝΔάτη Μπούτο. Ο Αχιλλέας Καραμανλής περιόδευε στα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας και έλεγε στους αγρότες της περιοχής "Αν ψηφίσετε Βασιλευομένη, ο αδελφός μου δεν θα σας δώσει ούτε μία δεκάρα". Η εντολή που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ στους δικαστικούς της εποχής ήταν "η ανάδειξις της Αβασίλευτης Δημοκρατίας". Ο Καραμανλής υπεσχέθη ρύθμιση και διαγραφή των αγροτικών χρεών μία μέρα πριν το δημοψήφισμα (7-12-1974).
Τα ψηφοδέλτια ήταν χρωματιστά. Πράσινο η Αβασίλευτη και καφέ η Βασιλευομένη. Πολλά καφέ δεν ανοίγονταν αλλά πετάγονταν κατ΄ ευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων. Ενώ το 52% των ψηφοφόρων ψήφισαν "Βασιλευομένη Δημοκρατία", οι δικαστικοί κατ΄ εντολήν και επιταγήν της κυβέρνησης του "εθνάρχη" αντέστρεψαν το αποτέλεσμα. Έπειτα πήγαν στην Αμερικάνική πρεσβεία, εκεί μαγειρεύτηκαν και μάθαμε πως το 69% των Ελλήνων δήθεν υπερψήφισε την Αβασίλευτη Δημοκρατία.
Φιλοβασιλικά κόμματα
Πρώτο "εν μέρει φιλοβασιλικό"-αλλά κυρίως 21απριλιανό- κόμμα της μεταπολίτευσης ήταν η "Εθνική Δημοκρατική Ένωσις" του Πέτρου Γαρουφαλιά, το οποίο συμμετείχε για πρώτη και μοναδική φορά στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης (Νοέμβριος 1973) ήλθε 5ο με 56.768 ψήφους και 1,08%.
Ο Στέφανος Στεφανόπουλος το 1977 ίδρυσε το κόμμα της "Εθνικής Παράταξης" το οποίο ήλθε 5ο με 349.988 ψήφους και 6,82%. Κατάφερε και μπήκε στην Βουλή με 5 βουλευτές. Ο Στεφανόπουλος απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής και παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στον Σπύρο Θεοτόκη. Προεκλογικά συνθήματα του κόμματος ήταν "Ο Φλωράκης στο Γουδή, δίπλα στον Καραμανλή", "Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές", "Κομμούνια, κομμούνια, θα γίνετε σαπούνια". Το 1980, ο Θεοτόκης απεφάσισε να συμμετέχουν οι 5 βουλευτές στην ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου Δημοκρατίας. Ψήφισαν τον Καραμανλή σφοδρό πολέμιο του Βασιλικού θεσμού, αχάριστο και λιποτάκτη!!!
Η Βασιλική παράταξη προδόθηκε για μία ακόμη φορά από τους ηγέτες της!!! Το 1999 ο πρώην Πρόεδρος της Νεολαίας της ΕΡΕ, αγωνιστής των ελληνοχριστιανικών ιδεών, ανυποχώρητος και ασυμβίβαστος Βασιλόφρων Γεώργιος Καλύκας ίδρυσε το "Κόμμα Βασιλικής Εθνικής Αναγέννησης" με έδρα τον Πειραιά. Είχε χαρακτηριστικά σωματειακής μορφής και δεν έλαβε μέρος σε καμία εκλογική αναμέτρηση.
Επίσης, ένα άλλο φιλοβασιλικό κόμμα που έκανε την εμφάνισή του την ίδια εποχή ήταν η "Εθνική Συμμαχία" υπό τον παλαίμαχο δημοσιογράφο Γρηγόριο Μιχαλόπουλο στις νόθες γεμάτο πόλωση και φανατισμό εκλογές του 2000. Ήρθε 9ο με 0,21% και έλαβε 14.703 ψήφους.
Βασιλική Ένωσις
Μεγάλοι εθνικοί αγωνιστές της Βασιλοφροσύνης κατά την μεταπολίτευση υπήρξαν ο Γεώργιος Κουρούκλης, Αλέξανδρος Κουντουράς, Οδυσσέας Τόσκας, Γεώργιος Παπαδόπουλος κλπ. Στον αγώνα διατήρησης του φιλοβασιλισμού πρωτοστάτησαν η "Βασιλική Ένωση Γιαννιτσών" και "Β.ΕΝ. Θεσ/νίκης".
Η Βασιλική Ένωση ιδρύθηκε το 1974 από τον στρατηγό Γ. Κουρούκλη. Το 1978 η κυβέρνηση Καραμανλή την έκλεισε. Λόγω όμως τεραστίων πιέσεων από όλους τους Βασιλόφρονες επαναλειτούργησε το ίδιο έτος. Προσπάθησε να την κλείσει και η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου το 1984. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους την παρέπεμψε σε δίκη αλλά η Ένωση κέρδισε την υπόθεση. Συνολικά στην ελληνική Επικράτεια υπάρχουν 42 παραρτήματα. Λειτουργεί όμως αυτό της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών (20ης Οκτωβρίου 31) με Πρόεδρο τον μεγάλο Έλληνα Βασιλόφρονα αγωνιστήΓιώργο Παπαδόπουλο.
Εθνική Ελπίδα
Στις 5 Ιουλίου 2010 ιδρύθηκε το κόμμα των Βασιλοφρόνων "Εθνική Ελπίδα". Συμφέροντα όμως (βασιλικό κόμμα βλέπετε) το προέβαλαν περιορισμένα κατά τις μεσονύκτιες και μεταμεσονύκτιες ώρες και λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές. Το κόμμα δέχεται πόλεμο επειδή υποστηρίζει την επανενθρόνιση ενός Έλληνα-Ορθοδόξου ηγέτη που δεν θα άφηνε ποτέ να διαμελισθεί η Κύπρος, δεν άφηνε περιθόρια στον υφιστάμενο αφελληνισμό και ανθελληνοχριστιανισμό, δεν θα άφηνε την Ελλάδα σε τέτοιο σημείο: του ξεπουλήματος, της μίζας, των σκανδάλων, του ΔΝΤ, της τρόικας, των μνημονίων. Φυσικά εννοούμε τον τέως Βασιλέα των Ελλήνων (τέως με άνισο δημοψήφισμα και κατ΄ αρχάς δεν παραιτήθηκε του Θρόνου) Βασιλέα Κωνσταντίνο ΙΓ΄. ΙΓ΄ ως καταγόμενο από τους Παλαιολόγους τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα!!!
Το κόμμα της ΕθΕλ έλαβε μέρος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Απέσπασε μόνο τις ψήφους μόνο το 5-10% των ψηφοφόρων της (4.303) με 0,07% και ήλθε 18ο στην σειρά κόμμα σε ψήφους. Το υπόλοιπο 90-95% ψήφισε κυρίως την ΝΔ για να μην έλθει ο μετριοπαθής κομμουνισμός στην εξουσία, την ΧΑ και τους ΑνΕλ.
Οι Βασιλόφρονες:
Οι Βασιλόφρονες δεχθήκαμε μεγάλη λάσπη. Φανατικοί ανιστόρητοι που γράφουν στα blog και αρθρογραφούν στις εφημερίδες, μιλούν στα ΜΜΕ και προπαγανδίζουν ονομάζουν την φιλοβασιλική παράταξη ως "Γερμανόφιλη". Λάθος και ψέμα μέγιστο. Ο Κωνσταντίνος ήταν με τα συμφέροντα της χώρας τα οποία ήταν φιλικώς διακείμενα δηλαδή με την Αντάντ. Ο Στρατηλάτης πίστευε πως θα νικήσει η Γερμανία αλλά θυσίασε την προσωπική του πεποίθηση-σκέψη-πρόβλεψη γεγονότων ένεκεν του λαού και της Πατρίδας. Το 1940-1941 πολεμήσαμε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς (όπως οι περισσότεροι Έλληνες). (Τότε είχαμε το θάρρος να λέμε ΟΧΙ σε αυτοκρατορίες με Βασιλιά). Και δεν ανεχόμαστε τον κάθε κατσαπλιά να οικιοποιεί την ιστορία και να μας κατηγορεί ως "γερμανοφίλους". Όπως εμείς δεν θέλαμε τότε τον Στάλιν να μας κυβερνά, έτσι και τώρα δεν θέλουμε την Μέρκελ, την τρόικα και τον κάθε Ράιγχεμπαχ!!!
Μας κατηγορούν για αναχρονισμό.
Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης με κορωνίδα τον Τζέφρυ Παπανδρέου πήγαν την Ελλάδα στο 1930, καθημερινά πηγαίνουμε όλο και πιο πίσω και μάλιστα τώρα πλέον δεν κινείται τίποτα, δεν εξάγουμε, δεν παράγουμε. Τότε κάτι παράγαμε. Η σημερινή, η υφιστάμενη στασιμότητα είναι πρωτοφανής.
Συγκρίνετε τις περιόδους πολιτικής αστάθειας, οικονομικής αποσταθεροποίησης, κοινωνικής κρίσεως κατά την εποχή που είχαμε Βασιλευομένη και Αβασίλευτη.
Στην μεταπολίτευση η πολιτική αστάθεια περιορίστηκε επειδή εξελισσόταν παράλληλα η τεχνολογία (προσέξτε το αυτό, είναι σημαντικό) και επειδή έδειξε ένα κοινωνικό προσωπείο για να συγκαλύψει το φαγοπότι, την λεηλασία των ταμείων και της κρατικής μηχανής που γινόταν "από κάτω". Τώρα όλα αποκαλύπτονται και ο κόσμος και ιδιαίτερα ο νέος και αυτός της αγοράς αναπολεί τον Βασιλιά και τον Παπαδόπουλο. Ο κόσμος αυτός δεν είναι απαραίτητα φιλοβασιλικός. Αγανάκτησε με τα σημερινά λαμόγια και γνωρίζει ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός βασιλευομένου πολιτεύματος στην Ελλάδα.
Χωρίς να αμφισβητώ τον πατριωτισμό των υπολοίπων, οι Βασιλόφρονες ήταν και είναι οι ωραιότεροι των Ελλήνων. Γνωρίζαμε ότι το συγκεκριμένο πολίτευμα (Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία) θα καταλήξει σε φιάσκο και δικαιωθήκαμε πλήρως!!!
Η Φιλοβασιλική παράταξη είναι συντηρητικά προοδευτική. Πιστεύουμε πως ο Βασιλικός Θεσμός είναι χρήσιμος και απαραίτητος για τα συμφέροντα του λαού. Οι Βασιλόφρονες αποστρεφόμαστε την βία, τις οξύτητες, το αίμα, τα όπλα. Και όταν σπάνια καταφύγαμε σ΄ αυτά το έπραξε για λόγους καθαρής άμυνας, ασκώντας το σχετικό δικαίωμα που αναγνωρίζουν τόσο ο ποινικός κώδικας, όσο και ο άγραφος ηθικός κώδιξ!
Οι Βασιλόφρονες:
*Είμαστε Ορθόδοξοι, βαπτισμένοι στο όνομα της Αγίας Τριάδος.
*Είμαστε Έλληνες πολίτες, οπαδοί και υπερασπιστές της νομιμότητος.
*Αρνούμαστε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και βίας.
*Αγωνιζόμαστε για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την Δημοκρατία και απ΄ όλες τις μορφές της, προτιμούμε την Βασιλευομένη Δημοκρατία.
http://rthodoxiapatridavasileia.blogspot.gr/2013/04/1974.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου