Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

KOTZIAS DAILY NEWS

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ:


Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην ΕΡΤ :

«Πήγαμε στο Ιράν για να διαμορφώσουμε ένα συνολικό σχέδιο δράσης, αυτό που λέμε στη διπλωματία ‘action plan’, το οποίο ελπίζω να είναι έτοιμο εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του επόμενου χρόνου. Το ταξίδι στο Ιράν ήταν ελπιδοφόρο και αποτελεσματικό και ήταν ένα από τα ταξίδια που κάναμε στην περιοχή.

 
Σας θυμίζω ότι τις δυο τελευταίες εβδομάδες πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη και στις 8 του Δεκέμβρη περιμένουμε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου στην Αθήνα.
Όσον αφορά τις Βρυξέλλες, ξέρετε ότι από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε υπέρ του να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει ψυχραιμία και νηφαλιότητα όσον αφορά τις σχέσεις της Δύσης και ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις και ο διάλογος που ξεκίνησαν στη Βιέννη με κύριο στόχο να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την αποκατάσταση της λειτουργίας της κοινωνίας στη Συρία και τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού Συντάγματος και εκλογές σε αυτή τη χώρα. Διότι η πηγή του προσφυγικού προβλήματος είναι η συριακή κρίση και η λύση αυτού του προβλήματος είναι η ειρήνευση στη Συρία».


Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον Αλβανό ομόλογό του, D. Bushati, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες, 1.12.15)

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, προ ολίγου, με τον Αλβανό ομόλογό του κ. Ditmir Bushati.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια επισκόπηση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών στις αρχές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου