Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΜΕ Μ.Κ.Ο και κάνει και εξωτερική πολιτική... Το πιτσουνάκι μας!



Η ACTION AID..(της άεργης Αλεξάνδρας Μητσοτάκη) ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!




Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με ανοιχτή επιστολή της ActionAid προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά



Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με όσα αναφέρονται σε ανοικτή επιστολή της ActionAid προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, δήλωσε τα εξής:


«Η επιστολή της ActionAid επικαλείται ένα απολύτως παραπλανητικό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «The Times of Israel», βασισμένο στην ανακριβή πληροφορία ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, απέστειλε, μετά την επίσκεψη του ‘Ελληνα Πρωθυπουργού στο Ισραήλ, επιστολή στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σχετικά με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης ως προς τη μη εφαρμογή ερμηνευτικής εγκυκλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά στη σήμανση προϊόντων προερχομένων από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Κατά συνέπεια, η ανακοίνωση της ActionAid, βασιζόμενη σε μία ανακριβή πληροφορία περί δήθεν ύπαρξης μιας επιστολής που δεν υφίσταται, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ως προς τη συνέπεια και σταθερότητα της Ελλάδας σε ένα θέμα αρχής.
Η Ελλάδα, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, ουδέποτε αναγνώρισε τους εποικισμούς στη Δυτική ‘Οχθη. Είναι δε σταθερά υπέρ της προώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη διευθέτηση του Μεσανατολικού και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού Κράτους, που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, εντός διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Έχει εκφράσει, άλλωστε, την ετοιμότητά της να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες - ως έντιμος διαμεσολαβητής, χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φιλική προς τις αραβικές χώρες και τον παλαιστινιακό λαό – ώστε να συνεισφέρει εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου