Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

Εκδήλωση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον Περιφερειακό Οικονομικό Οργανισμό Pacific Alliance

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, διοργανώνεται την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εξωτερικών (ώρα 13:00, κτίριο Βασ. Σοφίας 1, αίθ. Σοφιανοπούλου), τελετή ανακοίνωσης της συμμετοχής της χώρας μας στον Διεθνή Περιφερειακό Οικονομικό Οργανισμό χωρών της Λατινικής Αμερικής Pacific Alliance (Συμμαχία του Ειρηνικού), με το καθεστώς παρατηρητή.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον εν λόγω Οργανισμό, κατά το παράδειγμα πολλών άλλων ευρωπαϊκών κρατών οι οποίες ήδη συμμετέχουν στον Οργανισμό, ανοίγει νέες προοπτικές για την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της χώρας μας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Γιώργος Τσίπρας, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι τέσσερις Πρέσβεις των ιδρυτικών κρατών-μελών του Οργανισμού στην Αθήνα (Περού, Μεξικό, Κολομβία, Χιλή).

Ο ΥΦΥΠΕΞ Δ. Μάρδας σε Διεθνές Επενδυτικό Συνέδριο Capital Link (Νέα Υόρκη, 14.12.2015)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δ. Μάρδας, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο της Capital Link με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.
Στην ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός έδωσε έμφαση στο σταθερό πολιτικό περιβάλλον και ανέπτυξε τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την δημιουργία σταθερού και ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας, κυρίως με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων.
Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε, επίσης, την γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο, αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στον τομέα του τουρισμού και κάλεσε του επενδυτές να δείξουν εμπιστοσύνη και να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο κ. Υφυπουργός είχε σειρά διμερών συναντήσεων με ξένους επενδυτές που έχουν επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Συνάντηση του Γ.Γ. Δ.Ο.Σ., Γιώργου Τσίπρα, με την ΥΦΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, Alena Kupchyna

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Γιώργος Τσίπρας συναντήθηκε, στις 14 Δεκεμβρίου, στο Μινσκ με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας κα Alena Kupchyna στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.
Κατά τη συνάντηση, που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διμερή συνεργασία και την ανάπτυξη των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών.
Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη βέλτιστη προετοιμασία της πρώτης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής μεταξύ Ελλάδας και Λευκορωσίας, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2016, καθώς και για τις δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης των διμερών επιχειρηματικών επαφών και δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου