Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ

ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ.. ΜΙΣΤΕΡ ΖΕΜΑΝ!
Πάει,.. ο Τσέχος Πρόεδρος παλάβωσε τελείως!Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Τσεχίας

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της Τσεχίας κ. Zeman στο Σλοβακικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASR, στις 15 Δεκεμβρίου 2015, ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στην ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας» και ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του Ευρώ», ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε τα εξής:
«Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρις και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος».


ΚΑΛΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ… ΤΟ 2016 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!O Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ. Andrey M. Maslov.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, εκφράσθηκε αμοιβαία ικανοποίηση για τη θετική δυναμική που απέκτησαν, κατά το τρέχον έτος, οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας. Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού Εξωτερικών, ιδίως ενόψει της επικείμενης έναρξης του προγράμματος δράσεων του αφιερωματικού έτους «Ελλάδα - Ρωσία 2016».


Ο Δ. Μάρδας,ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ στις ΗΠΑ ΕΠΙ 4/ΗΜΕΡΟΝ!

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, κ. Δημήτρης Μάρδας, ολοκλήρωσε, σήμερα, την τετραήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη – Ουάσιγκτων), στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως κεντρικός ομιλητής στο 17ο Invest In Greece Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 14 Δεκεμβρίου 2015.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και με επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών οίκων και επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, κα Catherine Novelli, με την οποία συζήτησε για τους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ και προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ηλεκτρομηχανικής και του λογισμικού.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, επίσης, με τον κ. Gus Bilirakis και την κα Caroline Maloney, Συμπροέδρους του Hellenic Caucus στο Αμερικανικό Κογκρέσο, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο κ. Μάρδας συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το Brookings Institute με θέμα το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις νέες πολιτικές της κυβέρνησης για την προσέλκυση νέων άμεσων ξένων επενδύσεων και για την προώθηση των εξαγωγών. Συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους και εταιρείες του US Chamber of Commerce, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές και ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική αγορά για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο, ενώ είχε επαφές με εκπροσώπους ομογενειακών και άλλων οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου