Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΟΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΣΑΓΑΝΟ ΟΡΙΤΖΗΝΑΛ ΗΓΕΤΗ!

Πούτιν: Η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τουρκία


Στην ετήσια συνέντευξη τύπου που παραχωρεί σε εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin μίλησε για την Συρία, τις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας και την οικονομία.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Ρωσία εν μέρει κατάφερε να ενώσει τις κυβερνητικές και αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στη Συρία κατά του ISIS και τόνισε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις όσο συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού.

Ο κ. Putin δήλωσε πως η Ρωσία δεν χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία ενώ πρόσθεσε πως δεν μπορεί να φανταστεί καλύτερη πολεμική άσκηση για την Ρωσία από τις επιχειρήσεις στην Συρία.

Ο Vladimir Putin τόνισε πως η Ρωσία δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τουρκία η οποία κρύβεται πίσω από τους συμμάχους της μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Για την Ουκρανία ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Ουκρανίας μίας και η Μόσχα επιθυμεί η σύγκρουση να λυθεί το συντομότερο δυνατόν. 

Για την ρωσική οικονομία ο Vladimir Putin τόνισε πως πλέον η κρίση έχει ξεπεραστεί ενώ αναμένεται 0,7% ανάπτυξη το 2016, 1,9% το 2017 και 2,4% το 2018.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η Μόσχα είχε υπολογίσει τον προϋπολογισμό του 2016 με βάση την τιμή του πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι, μια εκτίμηση η οποία ήταν υπερβολικά αισιόδοξη μιας και η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται στα 37 δολάρια το βαρέλι. Όμως, παρά την πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου, η ρωσική κυβέρνηση δεν θα αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό της, δήλωσε.

Η Τουρκία δεν έχει δώσει επαρκείς αποδείξεις ότι συγκρατεί το κύμα προσφύγων

Η Τουρκία δεν έχει δώσει επαρκείς αποδείξεις ότι έχει καταφέρει να μειώσει τις μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνίας, με την οποία δεσμεύτηκε γι’ αυτό, αναφέρει έγγραφο της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, το οποίο επικαλείται το Reuters.

Το εν λόγω έγγραφο της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, που έχει την προεδρία της ΕΕ, αναφέρει ότι κατά μέσον όρο 4.000 άτομα φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία, από τις 29 Νοεμβρίου και μετά. Πρόκειται για "μικρή μείωση" έναντι των 5.000-6.000 που σημειωνόταν στις αρχές του μήνα, αλλά αυτό δεν οφείλεται υποχρεωτικά στη στάση της Τουρκίας.

"Η μείωση αυτή μπορεί να αποδοθεί σε άλλους παράγοντες", σημειώνεται στο έγγραφο, το οποίο έχει αποσταλεί στους ηγέτες της ΕΕ, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ahmed Davutoglu θα συναντηθεί με την καγκελάριο Angela Merkel και άλλους ηγέτες πριν τη σύνοδο προκειμένου να συζητήσουν το πιθανό σχήμα μεταφοράς απ' ευθείας από την Τουρκία Σύρων προσφύγων.

Ωστόσο, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις αποδείξεις που θα προσκομίσει η Τουρκία ότι εμποδίζει τους διακινητές να βάζουν τον κόσμο στη θάλασσα για την Ευρώπη. Απ' αυτό θα εξαρτηθεί επίσης η διάθεση των 3 δις ευρώ προς την Άγκυρα και η χαλάρωση των όρων για την έκδοση βίζας προς τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου