Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Φόρουμ Μέση Ανατολή
Προώθηση της Αμερικής Ενδιαφέροντα

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ- ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ! 

Μήπως το Ισραήλ πρέπει ΗΠΑ εβραϊκή υποστήριξης;

από τον Daniel Pipes Ισραήλ Hayom 18, Απριλίου, 2016


Γερουσιαστής Bernie Sanders έχει εδώ και καιρό επικρίνει το Ισραήλ.
  Γίνε ο πρώτος από τους φίλους σας για να αρέσει αυτό.


Elliott Abrams  ξεκίνησε μια συζήτηση ρωτώντας τι έχει προκαλέσει αμερικανική Εβραίους να αποστασιοποιηθούν από το Ισραήλ και την εύρεση την κύρια αιτία είναι η επί τοις εκατό ποσοστό 50-έως-60 της εβραϊκής επιμειξία με τους μη-Εβραίους.

Martin Kramer  συνέχεια προστίθεται ένα δεύτερο παράγοντα: το μεταβαλλόμενο ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών Εβραίων. "Όταν το κράτος του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948, υπήρχαν έξι εκατομμύρια Αμερικανοί Εβραίοι και 700.000 Ισραηλινοί:. Ένα μέρος από εννέα σε ένα ... σήμερα, η αναλογία των Αμερικανών να Ισραηλινών Εβραίων είναι ένα-προς-ένα περίπου έξι εκατομμύρια σε κάθε χώρα. σε άλλα είκοσι χρόνια, θα υπάρχουν πάνω από οκτώ εκατομμύρια Εβραίους στο Ισραήλ, και ίσως λιγότεροι από έξι εκατομμύρια στην Αμερική. " Ούτε οι αριθμοί όλη την ιστορία: «αυτές οι Ισραηλινοί είναι οικονομικά ευημερούσα και στρατιωτικά ισχυρό" ακόμη και ως «εβραϊκή πολιτική επιρροή" διαβρώνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως αποτέλεσμα, οι Ισραηλινοί δίνουν λιγότερη προσοχή στο αμερικανικό εβραϊκό γνώμη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε Αμερικανική Εβραϊκή αποξένωση.
Εβραίοι έχασαν την πρωτοκαθεδρία στο συντηρητικοί σε πιέζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Συμφωνώ τόσο με τα επιχειρήματά τους και θα ήθελα να προσθέσω μια τρίτη προοπτική: εβραϊκή υποστήριξη προς το Ισραήλ έχει αποδυναμωθεί κυρίως επειδή οι Εβραίοι είναι σταθερά στην φιλελεύθερη-αριστερά του πολιτικού φάσματος (αυτές τις μέρες που συμβολίζεται από Bernie Sanders), η πλευρά πιο κρίσιμο του Ισραήλ .
Από την πλευρά του Ισραήλ του άποψη, το γεγονός ότι οι Αμερικανοί Εβραίοι χάνουν το πάθος τους για το Ισραήλ είναι μια ξεχωριστή απώλεια. Αλλά αποτελείται από αμερικανική συντηρητική υποστήριξη για το εβραϊκό κράτος.
Η συντηρητική-μέτρια-φιλελεύθερη φάσμα απόψεων είναι συνεπής σε δημοσκόπηση μετά δημοσκόπηση (έχω συλλέξει αξίζει μια δεκαετία από αυτά εδώ ) και αυτό δείχνει μεγάλο και αυξανόμενο συντηρητική υποστήριξη προς το Ισραήλ. Για παράδειγμα, η δημοσκόπηση της Gallup το Φεβρουάριο του 2016 βρέθηκε Ρεπουμπλικανοί υπέρ του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων κατά 79 τοις εκατό σε 7 τοις εκατό, ή ένα περιθώριο πάνω από 11 προς 1. Με τέτοια πολιτική στήριξη, οι Εβραίοι έχουν χάσει την πρωτοκαθεδρία τους στην προώθηση της αμερικανικής κυβέρνησης σε ένα ευνοϊκό πολιτική απέναντι στο Ισραήλ. 

Cong. Charles Boustany (δεξιά) σε ένα συνέδριο της J Street το 2009.

Για να είμαστε σίγουροι, αυτή η στήριξη θα μπορούσε μια ημέρα να διαβρώσει πάρα πολύ, αλλά φαίνεται σταθερή για τώρα, είναι ένα βασικό ζήτημα της συντηρητικής προοπτικές. Ως μία απόδειξη, σημειώστε πως ένας Δημοκρατικός πολιτικός ( Charles Boustany ), οι οποίοι συνδέονται με τη J Street αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι δημοσίως συγγνώμη για αυτό το βήμα ( "είχα σκόπιμα παραπλάνησε").
Συντηρητική υποστήριξη περιλαμβάνει αυτο-φανερά Χριστιανός Σιωνιστές , φυσικά, αλλά περιλαμβάνει επίσης και πολλοί άλλοι (όπως γεράκια άμυνας ή εκείνους που ανησυχούν για τον ισλαμισμό), οι οποίοι δεν έχουν θρησκευτική προοπτική. 
Εβραίοι έχασαν την πρωτοκαθεδρία στο συντηρητικοί σε πιέζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να υποστηρίζουν το Ισραήλ.
Μαθηματικά, είναι καλύτερα να έχουμε την σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη των Εβραίων, οι οποίοι αποτελούν το 1,8 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ, ή την πολύ σημαντική υποστήριξη του 38 τοις εκατό που είναι συντηρητική; Θα ήθελα να ρωτήσω αυτό το ερώτημα είναι να το απαντήσει. Τούτου λεχθέντος, η αλλαγή αυτή δεν έχει μειονεκτήματα για το Ισραήλ: Για το ένα, οι συντηρητικοί τείνουν να γνωρίζουν λιγότερα για το Ισραήλ. Για ένα άλλο, το Ισραήλ έχει γίνει ένα κομματικό ζήτημα.   
Αυτές οι λεπτές αποχρώσεις στην άκρη, παραμένει γεγονός ότι η εβραϊκή αποδυναμώνει την υποστήριξη, συντηρητική υποστήριξη έχει κινηθεί για να πάρει τη θέση του. Η εστίαση στην εβραϊκή άποψη, ως εκ τούτου, έχει λιγότερο περίοπτη θέση από ό, τι στο παρελθόν. Συντηρητικοί, τώρα το Σιωνιστικό προπύργιο, αξίζει ότι η προσοχή και μέριμνα.
Daniel Pipes ( DanielPipes.org , @DanielPipes ) είναι πρόεδρος της Ανατολής Φόρουμ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου