Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΎΠΟ

3 Έλληνες φωτογράφοι ανάμεσα στους 

νικητές των βραβείων Πούλιτζερ  

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν σήμερα από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.
Το βραβείο Πουλιτζερ απονεμήθηκε στην ομάδα φωτογράφων του Thompson Reuters, στους οποιους συμπεριλαμβάνονται και τρεις έλληνες, οι οποιοι και αποτυπωσαν την προσφυγική κρίση με τον φακό τους.
Αυτοί είναι οι:

Γιάννης Μπεχράκης  ( Είναι πολυβραβευμένος αυτός... κι άλλες φορές )

Άλκης Κωνσταντινίδης

Αλέξανδρος Αβραμίδης

Στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Columbia.
Η εφημερίδα Los Angeles Times διακρίθηκε επίσης στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη, στην 100η απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.
- See more at: http://www.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου