Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΒΑΣΙΚΑ ...ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ...

 ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΡΙΟ: ΚΟΤΖΙΑ-ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ



Κοινή συνέντευξη Τύπου  Υπουργού Εξωτερικών,  Ν. Κοτζιά, και Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την έναρξη της διασύνδεσης του Υπουργείου Εξωτερικών με την κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΥΠΕΞ, 08.04.2016, 11:30)

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα παραχωρήσουν αύριο, Παρασκευή, 8 Απριλίου, στις 11:30, κοινή συνέντευξη Τύπου για την εκκίνηση του Έργου Πρόσβασης του Υπουργείου Εξωτερικών και των Προξενικών Αρχών της Ελλάδος στο εξωτερικό, στην κεντρική βάση δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου.




Eπίσκεψη αλληλεγγύης έξι Υπουργών κ-μ της Ε.Ε. στην Αθήνα (08-09.04.2016)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκος Ξυδάκης, θα υποδεχτεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Απριλίου, έξι Υπουργούς και Υφυπουργούς  κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της επίσκεψης των Ευρωπαίων Υπουργών και Υφυπουργών είναι η έμπρακτη έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και η ενημέρωσή τους για τη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης, σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο κ. Bert Koenders, Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, εκπρόσωπος της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Harlem Désir, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, ο κ. Miroslav Lajčák, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, ο κ. Sandro Gozi, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, η κ. Margarida Marques, Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο κ.  Ian Borg, Υφυπουργός στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, αρμόδιος για την προετοιμασία της Προεδρίας της Μάλτας στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2017 και τη Διαχείριση Πόρων της ΕΕ.

Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιώντας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή.

Το Σάββατο, 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκο Ξυδάκη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Μουζάλα και τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Άμυνας, κ. Γιάννη Ταφύλη.

Η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τις θέσεις της ως προς την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις πρακτικές αλλά και τις επιχειρησιακές δυσχέρειες που συναντά και τις λύσεις που προκρίνει για την αντιμετώπισή τους, καθώς και τις ανάγκες της συμφωνηθείσας συνδρομής εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών μελών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών, περί ώρα 13:00, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εξωτερικών (Αίθουσα Γ. Κρανιδιώτη, Ακαδημίας 1), από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκο Ξυδάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Ολλανδίας, κ. Bert Koenders, παρουσία και των άλλων συμμετεχόντων Υπουργών.

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να καλύψουν την επίσκεψη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν, μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 15:00, με την Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας (τηλ. 2103681921-2 ή e-mail: 
pressof3@mfa.gr).



Συνάντηση ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Σλοβακίας, κ. Miroslav Lajčák (ΥΠΕΞ, 06.04.2016)



Ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 19:30, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας, κ. Miroslav Lajčák, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις προτεραιότητες της Σλοβακικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς προς τιμήν του Σλοβάκου ομόλογού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου