Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ... (είναι από το ΚΑΛΑΜΙ)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 1822 ,,,ΑΝΑΚΗΡΘΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αναγνώριση και τιμή από την Ελληνική Δημοκρατία (σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο''): Γιά τους πρώτους 'Ελληνες στην αμερικάνικη 'Ηπειρο (που ήρθαν στον 'Αγιο Αυγουστίνο, Φλόριδα, Ιούνιο 1768 - με την εκδήλωση στην ιστορική πόλη 28 Φεβρουαρίου 2016) και γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες που πολέμησαν στην Ελλάδα, στο πλευρό των Ελλήνων, στην Eπανάσταση του 1821 (εκδήλωση στην Βοστώνη, 1 Μαρτίου 2016, τιμή στον Samuel Howe), τώρα αποδόθηκαν και οι οφειλόμενες τιμές στην πόλη Ελλάδα (Greece), στην Πολιτεία (State) Νέας Υόρκης


......................................................................................................................................
Δυστυχώς, η Ελληνική Δημοκρατία και η ''οργανωμένη Ομογένεια'', δεν είχαν τιμήσει ίσαμε τώρα, αυτήν την πόλη,
που ακόμα και στα σχολεία της έχει δώσει ελληνικά ονόματα
Η Ελλάδα, γιά πρώτη φορά, τίμησε την...πόλη ''Ελλάδα'' (Greece) στην Πολιτεία (State) Νέας Υόρκης, ΗΠΑ (15 Απριλίου 2016)
''...a Historic Diplomatic Presentation Ceremony at Greece Town Hall honoring the people and the town of Greece. This historic visit by Mr. Quick marks the first diplomatic visit to the town by the nation of Greece since the town's inception in 1822''... To δελτίο Τύπου της πόλης (town) Greece

''...The Town of Greece was incorporated in 1822.
It was named after the country of Greece, as a show of support as the Greek people fought for their independence from Turkish rule.
The name is also a tribute to this oldworld nation a symbol of intellectual and athletic excellence...''





Τον πρωθυπουργό και την ελληνική Κυβέρνηση στις λαμπρές εκδηλώσεις (Δημαρχείο και αλλού), εκπροσώπησε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ. Κουίκ, που επέδωσε στην αντιδήμαρχο της πόλης Michelle Marini (γιά τους κατοίκους της), τιμητική διάκριση, εκ μέρους του πρόεδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Επίσης, επέδωσε και ευχαριστήρια επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. (Ο δήμαρχος, εξαιτίας απρόοπτου θέματος υγείας, δεν παραυρέθηκε στην τελετή)... Και την εκδήλωση αυτή -γιά να τιμηθεί η πόλη ''Ελλάδα''- διοργάνωσε η Συνομοσπονδία ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' (HANC).

To κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού στον δήμαρχο και στους κατοίκους της πόλης Greece:
«Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι,... Με ιδιαίτερη χαρά, σας απευθύνομαι στέλνοντας ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής. Η επίσκεψη του Υφυπουργού κ. Τέρενς Κουίκ στην πόλη Ελλάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, μου δίνει την ευκαιρία να τονίσω την ιστορική σημασία και φυσική ομορφιά της πόλης σας, ενός τόπου - σύμβολο των στενών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς μας.
Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, που μία πόλη με το όνομα Ελλάδα βρίσκεται στην Αμερική. Οι ιδρυτές της Ελλάδας, ως γνήσιοι Φιλέλληνες, εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης. Πάνω απ' όλα, η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους υπήρξαν καρπός του Διαφωτισμού, της αναζήτησης της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενάντια σε απολυταρχικά και αναχρονιστικά καθεστώτα. Η Ελληνική Επανάσταση βασίστηκε στις ίδιες κοινές αξίες που αποπνέουν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και το Αμερικανικό Σύνταγμα. Ο αμερικανικός αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία, αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για τους Έλληνες, που μάχονταν για την ανεξαρτησία τους. 
Οι σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η Ευρώπη και η Διεθνής Κοινότητα, κάνουν το μήνυμα για δημοκρατία και αλληλεγγύη να αντηχεί πιο επίκαιρο από ποτέ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει έμπρακτα αλληλεγγύη και φιλοξενία,  παρά το γεγονός ότι είναι αντιμέτωπος με μία έντονη οικονομική και μία, δίχως προηγούμενο, μεταναστευτική κρίση. 
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, εσείς οι πολίτες της Ελλάδας συμβολίζεται μία γέφυρα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που ενώνει τον αμερικανικό και ελληνικό λαό... Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι θερμά ειρήνη και ευημερία... Αλέξης Τσίπρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου