Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


 Ο Μπουτάρης ζηταει από το ΥΠΕΞ, περισσότερη και ουσιαστικότερη ...διπλωματία ελληνικη ..Σαλονικιώτικη δράστηριότητα!




Συμφωνούμε απολύτως για το αίτημα του δημάρχου και διότι η Θεσσαλονίκη έχει προϊστορία στη...διπλωματία, μια και η πόλη συγκέντρωνε κάποτε πάμπολλα προξενεία και πρεσβείες... 

Την ενεργό και έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών, στις προωθητικές ενέργειες της Δημοτικής του Αρχής για την ανάδειξη και ενίσχυση του περιφερειακού ρόλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη , της Θεσσαλονίκης , ζήτησε ο Δήμαρχος της πόλης , Γιάννης Μπουτάρης , στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα.
Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργειο Εξωτερικών , ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης , ενημέρωσε τον κ. Κούρκουλα για την προώθηση του περιφερειακού ρόλου της πόλης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.
Από την πλευρά του , ο κ. Κούρκουλας συνεχάρη το Δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες αυτές και διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και την ετοιμότητα να συμβάλει σε αυτές.
Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για το σχεδιασμό, τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου υπό το φως της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.Τέλος, συμφώνησαν να είναι σε στενή συνεργασία μεταξύ τους, καθώς και με τα Ευρωπαϊκά όργανα, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας το 2014.

ΠΗΓΗ.www.diplomatic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου