Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ...ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ






Πρόγραμμα Επισκέψεων ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά σε Κόσσοβο, Αλβανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη (14-17.07.2015)



Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα πραγματοποιήσει, από 14 έως 17 Ιουλίου, επισκέψεις στο Κόσσοβο, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 14 Ιουλίου, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Πρίστινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κοσόβου, κ. Isa Mustafa, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, κ. Hashim Thaci.
Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ο κ. Υπουργός θα έχει συνάντηση, στα Τίρανα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, κ. Ditmir Bushati. Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Edi Rama και, στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Bujar Nishani. Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Ilir Meta και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Lulzim Basha. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, όπου, στο Σεράγεβο, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με το Βόσνιο Συμπρόεδρο κ. Bakir Izetbegovic, καθώς και με τον Πρωθυπουργό, κ. Fadil Novalic. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με το Βόσνιο ομόλογό του, κ. Igor Crnadak, καθώς και με τους Συμπροέδρους της Ομοσπονδίας, τον Σέρβο κ. Mladen Ivanic και τον Κροάτη κ. Dragan Covic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου