Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Δηλώση ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά μετά τη συνάντησή του με τον ΥΦΥΠΕΞ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao
 
Ακολουθεί δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, μετά τη συνάντησή του, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao:
«Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Chao, ο οποίος συζήτησε μαζί μου για τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη μας, που εκπροσωπούν δυο από τους πιο παλιούς και βαθείς πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον πολιτισμό της Κίνας και της Ελλάδος.
Συζητήσαμε για τα προβλήματα στις παγκόσμιες εξελίξεις, για τη Μέση Ανατολή και τα κύματα μετανάστευσης, για ζητήματα που σχετίζονται με κύρια θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κίνας, όπως είναι το ζήτημα της Ταϊβάν και το ζήτημα της ειρήνης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα θέματα που συνδέονται με το Κυπριακό - ξέρετε ότι έχουμε πάντα στήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - και ζητήματα που αφορούν τη Βαλκανική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κουβεντιάσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη σε όλους τους τομείς των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας, όπως είναι η οικονομία, ιδιαίτερα οι επενδύσεις και το εμπόριο, ο πολιτισμός, τα μορφωτικά προγράμματα».

Τελετή ορκωμοσίας ΚA’ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων στο ΥΠΕΞ
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:00, στο Υπουργείο Εξωτερικών (Βασιλίσσης Σοφίας 5), η τελετή αποφοίτησης της ΚΑ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης Riyad Al-Maliki
Ο κ. ΑΛ ΜΑΛΙΚΙ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει συνάντηση, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 12.30, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Riyad Al-Maliki.
Μετά το πέρας της συνάντησης και περί ώρα 13:30, οι κ.κ. Κοτζιάς και Al-Maliki θα κάνουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου. Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο κ. Κοτζιάς προς τιμήν του κ. Al-Maliki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου