Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ...

Πρόγραμμα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά από 22 έως 26 Ιουνίου. Συμμετοχή σε Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. - Περιοδεία σε χώρες Δυτ. Βαλκανίων

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συμμετάσχει, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο και θα επικεντρωθεί σε θέματα Ασίας. Στο πλαίσιο αυτό, θα υιοθετηθούν συμπεράσματα ως προς τις σχέσεις της ΕΕμε τα κράτη-μέλη της ASEAN, τις επικείμενες εκλογές στη Βιρμανία καθώς και τηνευρωπαϊκή στρατηγική για την Κεντρική Άσία.

Θα συζητηθούν, επίσης, ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας, ενώ στο γεύμα εργασίας, το οποίο θα διεξαχθεί παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, θα εξετασθεί η συνεργασία της ΕΕ με τον ΟΗΕ στη διαχείριση κρίσεων, με έμφαση σε χώρες όπως η Λιβύη, η Υεμένη και η Συρία.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνόδου, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην πΓΔΜ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών,την Τρίτη 23 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής στις 25 και 26 Ιουνίου 2015, ενώ αναμένεται να υιοθετηθούν συμπεράσματα για την κατάσταση στην πΓΔΜ.

Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου, ο κ. Κοτζιάς θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε πρωτεύουσες χωρών των Δυτ. Βαλκανίων (Σκόπια 24.06, Βελιγράδι 25.06 και Ποντγκόριτσα 26.06).

Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα των επισκέψεων αυτών.

Συμμετοχή Αν. Υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτου στη Σύνοδο Προέδρων Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
O Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στη Σύνοδο των Προέδρων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί, σήμερα 19 Ιουνίου και ώρα 14:00, στο ξενοδοχείο Divani Acropolis.
Βασικά θέματα της Συνόδου αποτελούν η τρέχουσα συγκυρία στην Ελλάδα αλλά και την Ισπανία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου