Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015


NEA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!




NEWSLETTER
Τεύχος 72 – Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015
Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα


Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του μηχανισμού επείγουσας μετεγκατάστασης για επιπλέον 120.000 πρόσφυγες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για αυτή την ψήφιση και ευχαριστεί ιδιαίτερα το Κοινοβούλιο για την ανταπόκρισή του, μέσω μιας επείγουσας διαδικασίας ώστε να εξασφαλιστεί η ψηφοφορία μία μόλις εβδομάδα μετά την υποβολή της πρότασης. Ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός ώστε το Συμβούλιο να εγκρίνει την πρότασή μας. Καλούμε τα κράτη μέλη να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις κατά την έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

Δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προσφυγική κρίση μετά την Έκτακτη Σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (15/9/15)
Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, κάναμε ένα πρώτο βήμα μπροστά σχετικά με την προσφυγική κρίση. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η αρχή και πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ανταποκριθούμε στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και οι πολίτες της σήμερα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πακέτο Γιούνκερ": σημαντική πηγή χρηματοδότησης για την πραγματική οικονομία
Δήλωση του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνου Καρβούνη στο "Βήμα της Κυριακής" (13/9/15).

Δέσμη μέτρων ύψους 2,3 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των αγροτών στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Phil Hogan, παρουσίασε στους Υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ τις λεπτομέρειες της δέσμης μέτρων στήριξης των ευρωπαίων αγροτών. Στην Ελλάδα προβλέπεται να δοθεί βοήθεια συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Χρηματοδότηση ελληνικών φορέων στο πλαίσιο της δράσης «Επιτάχυνση της Καινοτομίας»
Τη χρηματοδότηση 16 νέων έργων καινοτομίας που βρίσκονται πολύ κοντά στη διάθεσή τους στην αγορά αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι χρηματοδοτήσεις εντάσσονται στην πρώτη φάση της δράσης «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» του προγράμματος «Ορίζων 2020». Καθένα από τα νέα έργα θα λάβει μέχρι 3 εκατ. ευρώ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κηρύσσει την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015
… για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε κάθε τακτική μετακίνηση
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), με εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε περισσότερες από 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις και μεγαλουπόλεις.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (24-27/09/2015)
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros θα διεξαχθεί για όγδοη χρονιά στην Ερμούπολη Σύρου από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe-MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κύριος Καρβούνης, θα απευθύνει χαιρετισμό την Τρίτη 22/09 στη προ-φεστιβαλική εκδήλωση στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών στις 19.30.

Ημερίδα Εργασίας για τον Ευρωπαϊκό Συντονισμό Γλωσσικών Πόρων(European Language Resource Coordination - ELRC)
Η κοινοπραξία ELRC καλεί όλους τους εκπροσώπους της ελληνικής δημόσιας διοίκησης να συμμετάσχουν στην ελληνική ημερίδα εργασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Η ημερίδα απευθύνεται σε όσους απασχολούνται στη δημόσια διοίκηση ή συνεργάζονται με αυτή και σε όσους εργάζονται καθημερινά στον χώρο της μετάφρασης ή χειρίζονται πολύγλωσσα έγγραφα και δεδομένα.

Η Βραδιά του Ερευνητή (25/09/2015)
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή που θα διεξαχθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 από τις 6:00μμ έως τα μεσάνυχτα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στον Ελληνικό Κόσμο. Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, κύριος Αργύρης Περουλάκης, θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΕΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου