Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΩΡΕ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ... ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ...ΞΕΡΕΤΕ
Αυτό περίπου ήθελε να πει ο κ. Κ. Κούτρας, στον μεμέτη Τουρκαλά ομόλογό του! 

Βέβαια τα είπε πιο διπλωματικώς κομψά,
 αλλά η ουσία
ειναι :ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!( που δεν είναι ασφαλώς
βρισιά.. γιατί σημαίνει...ΣΑΣ ΟΙΚΤΊΡΩ 




Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας
Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δήλωσε τα εξής:
«Δεν είναι κατανοητή η πρόσφατη τοποθέτηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί μη ύπαρξης οριοθετημένων θαλασσίων συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς καθορισμένα επί τη βάσει ισχυουσών διεθνών συμφωνιών (Συνθήκη Λωζάννης του 1923, Πρωτόκολλο Αθηνών 1926, ιταλο-τουρκική Συμφωνία και Πρωτόκολλο 1932). Οι Συμφωνίες αυτές είναι, βεβαίως, ισχυρές και δεσμεύουν την Τουρκία, και επομένως οι όποιες εν προκειμένω αμφισβητήσεις της, είναι νομικά αβάσιμες και αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, είναι ξεκάθαρο ότι όπου δεν υφίσταται σχετική συμφωνία, εφαρμόζεται η αρχή της ίσης απόστασης/μέσης γραμμής βάσει του εθιμικού δικαίου που ισχύει έναντι όλων»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου