Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

Κοινή δήλωση από τους Μητροπολίτες της Θράκης υπέρ της ίδρυσης του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών...
Είπαμε τα ράσα πρέπει να πάρουν φωτιά.. Το έθνος βυθίζεται!


ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Και να μη μείνουν μόνον εδώ Μπορεί να αναπτερώσουν τους Πανέλληνες. ΄Εχουν και παιδεία και νομίζουμε και φλόγα... η οποία όμως προς το παρόν αναβοσβήνει, λόγω των αθλίων καθεστωτικών που ισχύουν στην χώρα  αυτή... Οι ΄Ελληνες σήμερα, μετά την παντελή χρεοκωπία της πολιτικής, αποζητά σωτηρία για τα δεινά τους από λαμπαδιάρηδες Ιεράρχες!... Διαφορετικά είμαστε ήδη κατά διαόλου! Βαρύ το φορτίο...αλλά υπάρχουν και λεβέντες στην Εκκλησία!
Και επί τέλους δεν έχουν να σκιαχτούν... Ποιός αλήτης και καιροσκόπος πολιτικός μπορεί να τους εμποδίσει να λαλούν τον λόγο της αλήθειας.
Στην ιστοσελίδα Αζινλίκτσα με πανηγυρικό τρόπο δημοσιεύεται η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Ζωηφόρος η κοινή δήλωση των (4) τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης, έχει σταλεί ήδη
από τις 7 Μαΐου 2014 προς τον Πρόεδρον του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομον Σταμούλην.
Οι Μητροπολίτες της Θράκης πραγματοποίησαν μια κοινή δήλωση που τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων, ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊανουπόλεως Άνθιμος και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνός με την κοινή δήλωση τους τάσσονται υπέρ της ίδρυσης του τμήματος ισλαμικών σπουδών που σχεδιάζει να ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό την σκεπή της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η κοινή δήλωση που μεταφράστηκε στην τουρκική από την ομάδα του Αζινλίκτσα και φέρνει τις υπογραφές των Μητροπολιτών της Θράκης έχει ως εξής:

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την Λειτουργία στην ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα «Κατευθύνσεως Μουσουλμανικών Σπουδών» είναι σημαντική και βρίσκει ανταπόκριση στην αρχική μας θέση, η οποία, μέσα στο όλο ποιμαντικό μας έργο, προσβλέπει στην επικοινωνία και εποικοδομητική συμβίωση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη.
Η μακρόχρονη συμβίωση μεταξύ των αυτοχθόνων χριστιανών και μουσουλμάνων εδώ έχει δημιουργήσει ιδιαίτερες συνθήκες και ανθρώπινες επικοινωνίες, δείγματα αλληλοσυμπάθειας και ανθρωπίνων σχέσεων πού προάγουν την έννοια του «προσώπου».
Η αξιοποίηση όλου αυτού του ιστορικού βιωματικού πλούτου δύναται να προσφέρει πολλά σε ακαδημαϊκό και πανανθρώπινο επίπεδο και να αναδείξει ευρέως τις μακραίωνες αυτές σχέσεις πού μαρτυρεί η περιοχή σε καιρούς χαλεπούς. Ελπίζουμε ότι η επιστημονική κατάρτιση επί θρησκευτικών ζητημάτων και πολιτισμού των μουσουλμάνων διδασκάλων και θεολόγων, εντός του κοινού θησαυρού, της πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας, θα έχει ευμενείς επιπτώσεις για όλους και θα προωθήσει την καλλιέργεια και το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων μας. Ως ποιμένες της Εκκλησίας πού υπηρετούμε τη διδασκαλία της Ευαγγελικής Αγάπης, βλέπουμε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου χαραγμένη την εικόνα του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός,
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελέημων,
Ο Αλεξανδρουπόλεως και Τραϊαναουπόλεως Άνθιμος
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεημων

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ! Και να μη μείνουν μόνον εδώ Μπορεί να αναπτερώσουν τους Πανέλληνες. ΄Εχουν και παιδεία και νομίζουμε και φλόγα... η οποία όμως προς το παρόν αναβοσβήνει, λόγω των αθλίων καθεστωτικών που ισχύουν στην χώρα  αυτή... Οι ΄Ελληνες σήμερα, μετά την παντελή χρεοκωπία της πολιτικής, αποζητά σωτηρία για τα δεινά τους από λαμπαδιάρηδες Ιεράρχες!... Διαφορετικά είμαστε ήδη κατά διαόλου!

1 σχόλιο: